Kako da dubinski očistiš mašinu za veš

Svedoci smo da sva tehnologija, pa i mašine za veš, ima sve kraći i kraći radni vek. Dubinsko čišćenje može da pomogne da tvoja mašina duže i efikasnije funkcioniše. Sve što ti treba je soda bikarbona. U prazan bubanj ubaci jednu čašu sode bikarbone i upali najduže pranje. Nakon završenog pranja potrebno je da očistiš gumu na mašini, kao i filter na dnu mašine. Gumu očisti alkoholnim sirćetom i prljavštinu koja može tu da se nakupi. Filter samo lagano izvadi i potopi u toplu vodu sa sredstvom za dezinfekciju kako bi bile uklonjene bakterije koje se tu nalaze. Savetujemo da ovu proceduru obavljaš jednom u šest meseci.

Sada ćemo sa tobom da podelimo još neke savete koji mogu da ti pomognu oko održavanja i čišćenja:

  • Koristi tečni deterdžent ili još bolje ekološki, umesto praška
  • Posudu za deterdžent/omekšivač izvadi i čisti jednom u tri meseca kao i unutrašni deo gde se nalazi posuda
  • Prilikom pranja belog veša ubaci jednu čašicu (za rakiju) alkoholnog sirćeta zajedno sa omekšivačem. Sirće će da neutrališe kamenac u vodi kao i da pomogne u skidanju fleka sa bele odeće

Ako želiš da te neko odmeni u održavanju i čišćenju domaćistva, Uradi-zaradi može da ti pomogne. Naruči PREMIUM uslugu za održavanje domaćinstva i naši vredni Home Manageri će ti omogućiti da uživaš u čistoći svog doma.

Postavi komentar