#3 Šarenica

Naša lista je ovaj put poprilično raznovrsna, prava papazijanija! Naći ćete svašta na njoj – uživajte!

1. Sing to Bling-prvo muzičko online takmičenje

(predložila: Dragana Jovčić)

 

Voliš da pevaš i talentovan si? Takmiči se u prvom online muzičkom takmičenju i osvoji publiku ali i malo parica! Budi sam svoj gazda! 😀

Preuzeto sa: https://sing2bling.rs/

2. Goon (2011)

(Predložio: Ognjen Kanjevac)

 

Kada se pomene hokej, šta ti je prva asocijacija? Led, klizaljke ili možda česti sukobi, guranje i tuča igrača? Ukoliko niste znali, u hokeju postoji nezvanična pozicija “enforcer”, igrač čija je glavna uloga da fizički odgovori na provokacije i napade protivničkog tima. To u suštini znači da je zadužen da se bije sa protivničkim “enforcerom” tokom svake utakmice i da pobedi u tuči. Ovaj film prikazuje dobrodušnu ali neostvarenu osobu, Doug-a, koji otkriva da ima talenat za poziciju tabadžije. U pitanju je sportska komedija koja prati njegov uspon i uklapanje u hokejaški tim.

3. Autizam i šta ga (ne) izaziva – sa posebnim osvrtom na vakcine

(Predložila: Tanja Rakita)

 

Informativni tekst o jednoj ozbiljnoj i često diskutovanoj temi. Sa autizmom i dalje nismo dovoljno upoznati i postoje mnoge predrasude koje se za njega vezuju. Psihobrlog je sažeto i jasno predstavio aspekte autizma počevši od definicije, uzroka i dilema. Preporučujem detaljno čitanje, ne samo onima koji su za autizam zainteresovani iz profesionalnog ili ličnog ugla, već i široj publici. Takođe, bićete u prilici da razmotrite dodatni problem koji autizam vuče za sobom – vakcinaciju!

Preuzeto sa: https://www.centreofexcellence.com/

4. Udomite mačku!

(Predložila: Jelena Joksimović)

 

Možda se ne može smatrati nedeljnim predogom, kao ni predlogom za vikend uživanje, ali je definitivno predlog vredan razmatranja. Pre nego što sam udomila prvu macu (a sada sam ponosna vlasnica njih dve) svakodnevni problemi na poslu, nesuglasice sa dragim ljudima i porodicom su znatno uticali na moje raspoloženje. Negativna energija koja se stvori na poslu ostajala bi u meni i kada dođem kući što bi izazivalo dalje nesuglasice sa dečkom i nastavljalo se do besvesti. Odluka da udomimo macu došla je nekako odjednom i uskoro smo to i uradili. Na facebook-u ima dosta grupa za udomljavanje mačaka i veoma je lako pronaći macu, potrebna je samo volja. Kada je malo mače došlo kod nas, prvo mi je bilo jako neobično i u par trenutaka sam se zapitala da li sam donela pravu odluku, ali taj osećaj je uskoro nestao i više se nije vraćao. Kada jednom maca uđe u kuću, loše raspoloženje izađe. Čak i kada biste hteli da budete nervozni, to ludo stvorenje uradi nešto totalno nepredvidivo na svoj slatko-glupav način i shvatite da nema razloga da se nervirate.

5. Muzej iluzija

(Preporučio: Stefan Milenković)

 

Želiš da vidiš nešto novo i sasvim neobično? Ovaj muzej je nesvakidašnje iskustvo koje će tebe i tvoje drustvo oboriti s nogu! Mi smo se odlično zabavili u svetu iluzija 🙂

Preuzeto sa: http://www.atastars.rs/

6. Brodić na Savi

(Predložio: Dušan Cemović)

 

Brodić je smešten na Savskom keju iza Sajma, atmosfera je opuštena, polu-kućna! Često se dešava da se stolovi dele, pa su velike šanse da ćete se sprijateljiti s nekim. 🙂 Specifičnost vezana za ovo mesto – imaju točeni špricer! Što se tiče hrane – preporučujem njihove pizze, odlične su!

7. Blog – Milica Kojčić

(Preporučio: Lazar Bjelica)

 

Ko još veruje u bajke?

Večeras sam stanovnik neke druge planete. Koračam nekim neotkrivenim putevima, ali, priznajem, nesigurnim koracima. Kakav je to čovek koji ne zna gde ide, ali zna odakle odlazi? Čovek koji i dalje veruje u bajke.

Ove nedelje predlažem da zakoračite u jedan lepši svet, i u njemu ostanete – milicakojcic.wordpress.com 🙂

 

Preuzeto sa: https://milicakojcic.wordpress.com/

8. Inside (2016)

(Predložila: Katarina Kukurić)

 

Jedna od igrica koje najčešće igram u poslednje vreme jeste Inside. Bićete instant uvučeni u veoma čudan svet koji na početku izgleda kao nešto što je proizašlo iz Orvelove 1984-e, gde na prvu loptu shvatate da ste u koži dečaka koji beži od nekoga ili nečega.  Dalje na svom putu, on će morati da rešava zagonetke koje se apsolutno uklapaju u taj svet. Ni u jednom momentu neće delovati da je neka zagonetka postavljena tu tek reda radi, već će izgledati kao logičan i potreban postupak da bi napredovali dalje kroz igru. Moram da vam kažem da je Inside kratko iskustvo ( igra traje 3-4 sata) ali veoma uzbudljivo!

Pišite nam i vi svoje predloge u komentrima. Što više, to bolje! 🙂

Do sledećeg petka.

Postavi komentar