#28 Laki saveti za zdraviji život

Želiš da uvedeš neke zdrave navike? Uradi-zaradi tim ima nekoliko lakih saveta koje možeš da primeniš.

Voda

(Selena Vulović)

 

Izbegavam sokove i zašećerena, gazirana pića sam zamenila vodom. Trudim se da svakodnevno pijem 2-3 litra i uvek nosim flašicu sa sobom. Ukoliko nemaš naviku da piješ dovoljno vode, u početku će biti teško, ali kada se navikneš organizam će ti sam tražiti.

Sat vremena za sebe

(Dragana Jovčić)

 

Kako bih ostala bistrih misli i rasterećena od svakodnevnih dešavanja, izdvojim sat vremena uveče za sebe. Obično je to deo dana kada ne komuniciram sa drugim ljudima, što mi donosi mir i smanjuje stres.

dd6b9cf51e07a1d211315515a2ed37f0

Lezite ranije

(Bojana Jaglica)

 

Trudim se da ležem pre ponoći, da bih imala san od 8 sati. U tom slučaju sam sigurna da ću biti odmorna, koncentrisana i aktivna u toku dana.

Zamenite kafu limunadom

(Tanja Rakita)

 

Kafa je uobičajen deo naše svakodnevice i svojevrsni ritual – medjutim – jutarnja kafa ume da preraste u tri za redom. Zato predlažem ograničavanje na jednu dnevno. Pogotovo izbegavajte instant verzije jer u njima ima svega osim kafe. 🙂 Preterivanje često dovodi do srčanih smetnji i stomačnih problema, pa je moj predlog – zamena kafe limunadom!

Jabuka

(Dragana Gordić)

 

Uvek nosim sa sobom jabuku i ako mi se nešto jede u toku dana, van obroka, imam voćku pri ruci, umesto da jedem nezdrave grickalice ili gladujem.

Biciklom do posla

(Jelena Joksimović)

 

Sada, kada je lepo vreme, preporučujem jedanput nedeljno da na posao odeš bajsom. Živim na Banovom Brdu i kada sam radila na Novom Beogradu i u centru praktikovala sam ovu aktivnost. Tim danima bih se osećala zaista sjajno. Posle posla, kada je najveća gužva u saobraćaju, ja se samo provučem i izbegnem nervozu i paniku!

8e4132f8ab5d813e00a100048b245877

Jutarnje zdravlje

Milena Ćirković

Izreka kaže “doručak ne daj nikome, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju”.

I vrapci na grani znaju da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da jutarnji obrok predstavlja preduslov za dobar početak dana. Kao najveći fan slatkiša i kafe u jutarnjim momentima, donela sam  tu “teeešku i mukotrpnu” odluku da svakog jutra ustanem nekih 15-ak minuta ranije i pripremim zdrav i ukusan doručak. Veoma brzo sam videla pozitivne rezultate i ova “teeeška” odluka postala mi je omiljeni deo jutarnje rutine. Tost, puter, jaja, žitarice, mlečni proizvodi, povrće… spisak je dugačak i probudiće vašu kreativost i stvoriti zdravu naviku 🙂
IMG-1894

Ukoliko želiš da smanjiš stres i da živiš malo zdravije, imaj na umu da ti Uradi-zaradi može takođe pomoći! Angažuj pouzdanu i pedantnu osobu za mesečno čišćenje stana i rastereti se.

Postavi komentar