#29 Poslovni čalabrc

Nemaš ideju šta da ručaš na poslu, zdravo, a ukusno i da ne zahteva puno vremena za spremanje. Uradi-zaradi tim ima predloge za tebe.

Tost sendvič sa avokadom

(Tanja Rakita)

 

Često, dok doručkujem, pripremim i brzi obrok za ručak. Na integralni tostiran hleb stavim namaz od izgnječenog avokada soli i limuna, naređam čeri paradajz, kačkavalj i rukolu. Preklopim tost, upakujem ga i gotovo! Dva sendviča su mi sasvim dovoljna za ručak.

Salata od tunjevine

(Selena Vulović)

Ova salata se jede hladna, pa ostaje ukusna i nakon dužeg stajanja u frižideru! Spremam je tako što izrendam svežu cveklu i šargarepu, dodam tunjevinu, semenke, badem, indijski orah, kuvano jaje, celer, maslinovo ulje, so, limun i parče crnog hleba. Za malo ukusniju, ali nezdraviju varijantu, pomeša se sa testeninom.

Belo meso i pirinač

(Bojana Jaglica)

 

Da ne bih kupovala nešto nezdravo na poslu, uveče spremim ručak za sutradan. Ispržim belo meso i skuvam pirinač. Pirinač malo pomešam sa kurkumom, za ukusniji obrok. Pored toga dodam neku sezonsku salatu.

Proja za užinu

(Dragana Jovčić)

 

Obožavam projice na hiljadu načina. Ove se pripremaju usput za nekih 40 min zajedno sa pečenjem. Priprema: umute se 3 jaja i so, posle se dodaju brašno obično (4 kašike) i kukuruzno (12 kašika) i 1,5 dcl jogurta i na kraju se u tu smesu doda 1 dcl kisele vode i 1 dcl ulja i prašak za pecivo i sve se to umuti. Dodaju se iseckani dodaci po zelji (sir ili šunka), ne više od 100 grama ukupno. Sipa se u pleh sa pek papirom i peče pola sata na 200-220 stepeni. Posebno ih volim jer su jednostavne, brze i ne moram da razmišljam da li će se pokvariti u toku dana.

Brokoli na ukusan način

(Milena Ćirković)

 

Testeninu i brokoli skuvam, prelijem sosom napravljenim od pavlake za kuvanje, začina i pršute, a na kraju dodam svežu rukolu. Pravi način da zavoliš brokoli 🙂

Salata sa kukuruzom

(Dušan Cemović)

 

Pomešati kuvani kukuruz, pavlaku, sečeno kuvano jaje, mladi luk i iseckanu papriku. Može da se doda i dinstana piletina. Na kraju stavim zelenu salatu i moj obrok za poneti je gotov.

Pita sa sirom

(Jelena Joksimović)

 

Najlakše mi je uveče da pripremim pitu za sirom, zeljem i susamom i ponesem na posao. Lepo je i za užinu, a i da podeliš sa kolegama.

Smoothy

(Dragana Gordić)

 

Napravi voćni smuti sa dve banane, dva kivija i par orašastih plodova po izboru (ja stavljam bademe) i imaćeš dve zdrave užine na poslu ili zdrav doručak.

Ukoliko želiš da imaš više slobodnog vremena, imaj na umu da ti Uradi-zaradi može takođe pomoći! Angažuj pouzdanu i pedantnu osobu za mesečno čišćenje stana i rastereti se.

Postavi komentar