Speed dating – najbolji način da nađeš ljude za svoj startup?

Zdravo svima!

Verovatno vam je poznato da mnogi od nas u svaku Novu godinu ulaze sa listom stvari koje želimo da ostvarimo u narednih 365 dana. Tako smo i mi zacrtali da ove godine želimo da nađemo novog člana Uradi-zaradi tima, koji će se priključiti svima nama i pojačati našu malu, ali uigranu ekipu. Prva prilika u 2018. nam se ukazala prošle nedelje, a sve se odigralo u organizaciji Startup centra.

E sad, možda se neko zapitao šta je to Startup centar? Reč je o grupi mladih entuzijasta koji su osnovali sopstveni centar, kako bi pomogli svima koji žele da pokrenu svoj biznis. Želja im je da podstaknu mlade da se upuste u preduzetničke vode, a nude mnogo zanimljivih opcija vezanih za razvoj novih firmi i sam biznis (ako želite još bliže da se upoznate sa njima, to možete da uradite ovde), a nama se naročito dopala ideja Speed dating-a.

 

 

Pre nego što možda pomislite da smo rešili da napustimo naš biznis i startup scenu i da sada tražimo ljubav na sastancima na slepo, moramo da vam kažemo da je u pitanju strogo poslovni speed dating. Startup centar je izašao sa idejom da pruži priliku onim malo ambicioznijim studentima Ekonomskog fakulteta da se priključe nekoj firmi koja je tek počela da radi i tako upoznaju iznutra svet startup-ova.

Kako je nama bio potreban neko mlad i ambiciozan sa jako razvijenim interesom za ekonomiju, odlučili smo da probamo ovaj “sastanak na slepo”. I bilo nam je baš zanimljivo! Tokom nekoliko sati smo se zabavili, razgovarali sa mnogo zanimljivih ljudi, upoznali ih i sada smo mnogo bliže novom članu našeg tima. Sa kojim ćemo, sigurni smo, nastaviti da rastemo i da se razvijamo još brže nego do sada 🙂 .

 

Ovo popodne nas je navelo da još više razmišljamo o speed dating-u. Ovakav način za upoznavanje novih kolega je definitivno vrlo efikasan i zanimljiv. Pa smo se zapitali: da li je ovo, ustvari, do sada najbolji put da se dođe do pravih ljudi za nove i mlade firme? I da li bi možda speed dating trebalo da postane SVAKODNEVNA PRAKSA kada je reč o zapošljavanju u startup-ovima?!

I za kraj, ukoliko i ti studiraš ekonomiju a želeo/la bi da budeš deo Uradi-zaradi tima i da nam pomažeš u prodaji i komunikaciji sa klijentima, javi nam se.

Jedva čekamo da te upoznamo! 🙂

Postavi komentar