Na svakih sedam – osam

Kao što znate, Uradi-zaradi tim se proširio i sada nas je osam u timu. Ponosni smo na to, super se slažemo, zajedno učimo i rastemo.

Kroz upoznavanje smo shvatili koliko smo svi različiti i počeli smo jedni drugima da preporučujemo knjige, filmove, događaje i slično. Kad god krenemo da razgovaramo na ove teme, započne se zanimljiva diskusija, razmena i upijanje novih informacija. Tako smo došli na ideju da svake nedelje svako od nas da svoju preporuku knjige, filma, događaja… i da svoje preporuke podelimo sa vama.

Pa da počnemo…

Za sve ljubitelje piva i dobre muzike. Popularan, besplatan i sad već tradicionalan događaj ne treba propustiti ovog vikenda! Beer Fest ponovo dobija treći, alternativni,  stejdž na kome su Zoster, Obojeni program, KKN i Letu štuke neki od izvođača koji će obogatiti vaš doživljaj!

Uz veliki izbor domaćih i stranih piva možete uživati u nekoj od šest festivalskih zona ove godine.

Big eyes je Tim Burtonov film koji može da zainteresuje fanove biografija, drame, savremene umetnosti, a i one koji jednostavno vole zanimljive priče. Film je sniman po ugledu na život Margaret Keane, slikarke poznate po svojim portretima “sa velikim očima”. Ono što se meni najviše dopalo, jesu njena umetnost i borba za istu – što ovaj film odlično prikazuje.

Beograd se više voli što se bolje poznaje! Naš grad je pun tajni.
Jedna od njih je Rimski bunar na Kalemegdanu. Čak je i Hičkok 1964. godine nakon posete Rimskom bunaru istakao da “takva mesta za njega predstavljaju pravu inspiraciju”. Mesto je puno pozitivne i negativne energije,
a za njega se vezuju neverovatne legende i predanja.

Malalina autobiografija upečatljivo je svedočanstvo o otporu umerene pakistanske muslimanske zajednice teroru, u kojem je ta šesnaestogodišnjakinja odigrala važnu ulogu. Po ovoj knjizi snimljen je i film.

Devojka Mitsuha Miiamizu živi u gradu Itmori u japanskom regionu Hida. Ona uspostavlja kontakt sa Takijem Tahidzbanom, srednjoškolcem u Tokiju. Dva stranca se bizarno povezuju. Komuniciraju tako što ostavljaju beleške u Mitsuhiovoj beležnici i Takijevom telefonu. Ponekad se ta komunikacija svodi na to da moraju da ostavljaju poruke na svojoj koži i telima. Kad se veza izmedju njih formira, postavlja se pitanje da li će to biti stvar koja će ih i razdvojiti? Film je izašao 2016.

Pucačina iz trećeg lica nedavno je predstavila mod koji je promenio gejming iz korena. U pitanju je koncept gde na velikoj mapi pada 100 igrača i međusobno se bori. Battle Royal mod je nešto novo, može da se igra solo, može i timski, to jest u squadovima i 50 na 50. Pobednik je igrač ili tim koji ostane jedini na mapi.

Serija koja je prednastavak poznatog romana Ostrvo sa blagom. Za sve ljubitelje  istorijskih drama, prepunih intrige, akcije i nepredvidivih likova. Takođe, za sve koji žele da iskuse dobru priču o piratima – realističnu i zanimljivu!

Još jedno genijalno ostvarenje braće Koen. Radnju dovode do apsurda, priča je puna neočekivanih obrta, napeta i sve je to začinjeno njihovim čudnim smislom za humor. Uobičajena pravila i očekivanja odbacite pre gledanja ovog filma. Pitanje morala, časti i biti u ”pogrešno vreme na pogrešnom mestu” su samo neke od tema ovog filma, koji je osvojio četiri oskara. Međutim, ima jednu veliku manu. Traje samo dva sata, pa se može desiti da prekidate film, ne bi li još malo produžili uzbuđenje. Otkrijite ima li zemlje za starce i javite utiske!

Nadamo se da ćete pronaći na ovom spisku nešto za sebe i uživati. Do sledećeg petka 🙂

Postavi komentar