#23 Jelo koje spremam za manje od 30 minuta

Nisi strastveni kuvar i to ti samo predstavlja još jednu od svakodnevnih obaveza, koje bi najradije izbegao/la? Uradi-zaradi tim ima predlog za tebe. Evo nekoliko jela za čiju pripremu ti ne treba više od 30 minuta i nevelik trud 🙂

Ne voliš ni da čistiš? 🙂 Tu ti mi možemo pomoći! Angažuj Uradi-zaradi da ti sredi dom!

Potaž od bundeve

(Jelena Joksimović)

 

Iseckati 500g bundeve, 3 krompira i 2 šargarepe na kockice i staviti u vodu da se skuva. Pošto je sve isečeno potrebno je oko 15 minuta kuvanja. Povrće staviti u blender, dodati malo vode u kojoj se kuvalo povrće, dodati 2 čena belog luka, so, biber, malo mirođije i 2 kašike pavlake. Izblendati i ukoliko je pregusto dodavati vodu.
Uživajte u ovom preukusnom i zdravom jelu koje se sprema za 20-ak minuta.

Pasta

(Tanja Rakita)

 

Nakon što se integralna pasta skuva ubaciti pavlaku, nekoliko različitih vrsta sira (izaberite dve ili tri vrste), malo belog luka i kombinaciju omiljenih začina. Ostaviti nekoliko minuta na tihoj vatri da se sir otopi. Na kraju, u tanjir dodajte iseckan čeri paradajz. Prijatno!

Piletina na kineski način

(Selena Vulović)

 

400 g piletine iseckati na kockice i usoliti u soja sos, đumbir, skrob i malo rakije, ostaviti da odstoji. Šargarepu, papriku i luk iseckati na listiće. U jednom tiganju pržiti povrće, u drugom meso i dodati indijski orah. Nudle skuvati. Kada se sve isprži, spojiti povrće i meso u jedan tiganj, dodati malo vode, soja sosa, ljute papričice, meda, začin za kinesko jelo, skrob i pomešati sa nudlama.

Piletina sa pirinčem

(Mia Bevenja)

 

Pileći file, prethodno posoljen, ispržiti u gril tiganju, u isto vreme staviti pirinač da se kuva. Takođe, izdinsati kockice šargarepe i malo graška. Gotov pirinač i povrće idu zajedno na tanjir sa mesom i zelenom salatom. Na kraju – začinite po želji!

Sardine sa špagetama

(Bojana Jaglica)

 

Skuvane špagete pomešati sa sardinama kojima je prethodno izvadjena kičma. Preliti soja sosom i dodati nekoliko iseckahih maslina. To je to – svega 15ak minuta je dovoljno za ukusan ručak.

Ćureći file

(Dušan Cemović)

 

Ćureće šnicle, izlupati tučkom za meso, staviti malo vegete i puno senfa. Poenta senfa je da ne bude meso suvo. Kada je se isprži i bude gotovo, boja mesa bude kao kari sos. Posuti tucanu papriku preko i uz to, kao prilog, odlučno ide kuvani kukuruz

Karbonara

(Dragana Gordić)

 

U tiganju propržiti slaninu iseckanu na kockice. U posebnoj posudi razmutiti kesicu sosa “četiri vrste sira” sa 200 ml vode i 200 ml neutralne pavlake. Kada je slaninica propržena dodati u prethodno razmućeno i testeninu, pa mešati dok se ne zgusne lepo i ne sjedini sve. Dodati beli luk u prahu i so po ukusu. Za kraj – narendati kačkavalj preko.

Taljatele sa spanaćem

(Dragana Jovčić)

 

Pola pakovanja taljatela skuvati u vodi sa malo soli. Ovo je količina za dve osobe. Za preliv je potrebno jedno pakovanje zamrznutog spanaća, kašičica belog luka, pola kašičice bibera, malo ulja, dve kašike brašna, čaša vode, tri kašike pavlake, mirodjija, bosiljak i so. Spanac priprema:Najpre se sipa ulje potom brašno, i kada je brašno uprženo samo dodam pola šolje vode i sipam spanać u briketima. Dodam ostatak vode . Kada se posle 5 min malo uprži,dodam pavlaku i onda još nekih 5 min se kuva. I na kraju pmešam sa taljatelama.

Ukoliko ne stižeš da organizuješ i obaviš sve poslove u kući, vraćaš se s posla umorna i nemaš ručak, angažuju preko Uradi-zaradi osobu koja će ti organizovati potrebe u kući, obezbediti skuvan ručak i čist dom.

Postavi komentar