#23 Jelo koje spremam za manje od 30 minuta
Nisi strastveni kuvar i to ti samo predstavlja još jednu od svakodnevnih obaveza, koje bi najradije izbegao/la? Uradi-zaradi tim ima predlog za tebe. Evo nekoliko jela za čiju pripremu ti ne treba više od 30 minuta i nevelik trud 🙂
Ne voliš ni da čistiš? 🙂 Tu ti mi možemo pomoći! Angažuj Uradi-zaradi da ti sredi dom!
Potaž od bundeve
(Jelena Joksimović)
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/20190207_210434-e1549622615782.jpg)
Pasta
(Tanja Rakita)
Nakon što se integralna pasta skuva ubaciti pavlaku, nekoliko različitih vrsta sira (izaberite dve ili tri vrste), malo belog luka i kombinaciju omiljenih začina. Ostaviti nekoliko minuta na tihoj vatri da se sir otopi. Na kraju, u tanjir dodajte iseckan čeri paradajz. Prijatno!
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/SlowCookerMacCheeseHeader-e1549622997548.jpg)
Piletina na kineski način
(Selena Vulović)
400 g piletine iseckati na kockice i usoliti u soja sos, đumbir, skrob i malo rakije, ostaviti da odstoji. Šargarepu, papriku i luk iseckati na listiće. U jednom tiganju pržiti povrće, u drugom meso i dodati indijski orah. Nudle skuvati. Kada se sve isprži, spojiti povrće i meso u jedan tiganj, dodati malo vode, soja sosa, ljute papričice, meda, začin za kinesko jelo, skrob i pomešati sa nudlama.
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/chinese-chicken-vegetables-e1549623245694.jpg)
Piletina sa pirinčem
(Mia Bevenja)
Pileći file, prethodno posoljen, ispržiti u gril tiganju, u isto vreme staviti pirinač da se kuva. Takođe, izdinsati kockice šargarepe i malo graška. Gotov pirinač i povrće idu zajedno na tanjir sa mesom i zelenom salatom. Na kraju – začinite po želji!
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/grilovana-piletina-e1549624858769.jpg)
Sardine sa špagetama
(Bojana Jaglica)
Skuvane špagete pomešati sa sardinama kojima je prethodno izvadjena kičma. Preliti soja sosom i dodati nekoliko iseckahih maslina. To je to – svega 15ak minuta je dovoljno za ukusan ručak.
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/4662-e1549625595772.jpg)
Ćureći file
(Dušan Cemović)
Ćureće šnicle, izlupati tučkom za meso, staviti malo vegete i puno senfa. Poenta senfa je da ne bude meso suvo. Kada je se isprži i bude gotovo, boja mesa bude kao kari sos. Posuti tucanu papriku preko i uz to, kao prilog, odlučno ide kuvani kukuruz
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/4-2-1140x500-e1549627677871.jpg)
Karbonara
(Dragana Gordić)
U tiganju propržiti slaninu iseckanu na kockice. U posebnoj posudi razmutiti kesicu sosa “četiri vrste sira” sa 200 ml vode i 200 ml neutralne pavlake. Kada je slaninica propržena dodati u prethodno razmućeno i testeninu, pa mešati dok se ne zgusne lepo i ne sjedini sve. Dodati beli luk u prahu i so po ukusu. Za kraj – narendati kačkavalj preko.
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/shutterstock_140984248-e1549628976964.jpg)
Taljatele sa spanaćem
(Dragana Jovčić)
![](https://uradi-zaradi.rs/blog/wp-content/uploads/2019/02/Taljatele_Sa_Spanacem-e1549630224957.jpg)
Ukoliko ne stižeš da organizuješ i obaviš sve poslove u kući, vraćaš se s posla umorna i nemaš ručak, angažuju preko Uradi-zaradi osobu koja će ti organizovati potrebe u kući, obezbediti skuvan ručak i čist dom.