Život po Feng Shuiju

Da li veruješ da način na koji urediš svoj stan može imati uticaj na tvoje unutrašnje stanje i raspoloženje? Ukoliko se posebno lepo osećaš u određenoj prostoriji svog doma, to može biti zbog  pravilnog pozicioniranja nameštaja.

Feng shui predstavlja drevnu kinesku veštinu koja korišćnjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, a postiže se posebnim tehnikama uređenja prostora i pravilnim pozicioniranjem nameštaja.

Ako bismo preveli izraz feng shui, značio bi ‘’vetar-voda’’, a sama praksa ove drevne veštine veruje u arhitekturu u smislu nevidljivih sila koje zajedno povezuju kosmos, zemlju i čovečanstvo.  

Često se desi da se osećamo haotično kada nam je haos u kući, a kada pobacamo nepotrebne stvari i sredimo prostor u kom boravimo, raspoloženje se popravlja.

Iz toga možemo da zaključimo da su balans I harmonija u prostoru u kom boravimo usko povezana sa našim unutrašnjim balansom i raspoloženjem. 

U nastavku podelićemo sa tobom 6 zanimljivih i jednostavnih feng shui trikova za harmoničan prostor. Počinjemo od početka…

1. Ulazna vrata

Da li tvoja ulazna vrata škripe kada ih otvoriš ili zatvoriš? Ulazna vrata su prva i poslednja stvar na koju nailaziš kada dolaziš ili izlaziš iz kuće. Potrudi se da ona lepo izgledaju i funkcionišu kako treba. Podmaži šarke vrata, i to ne samo ulaznih nego i svih ostalih u kući, i time stvori pozitivnu energiju čim uđeš ili izađeš iz stana. Obriši vrata i istresi/operi prostirku koja stoji ispred.

2. Osvetljen i čist hodnik  

Prva prostorija u koju uđeš treba da bude dobro osvetljena. Dodaj prijatno osvetljenje ili promeni sijalice. Takođe, često imamo tendenciju skupljanja stvari oko ulaznih vrata, što nije dobra praksa ukoliko želimo da obezbedimo dobar protok energije. Ne kažemo da ovaj deo treba da bude poptuno prazan, ali ne treba da bude ni pretrpan. Neka radi za tebe.  

3. Vrata od kupatila

Mnogima je kupatilo konfuzno kada je u pitanju feng shui. Ideja je da element vode izlazi iz kuće u ovoj prostoriji. Obzirom da je voda povezana sa bogatstvom, po feng shui praksi trebalo bi da poklopac za WC kao i vrata od kupatila budu zatvoreni, kako se na taj način ne bi trošio novac. 

4. Čisti prozori

Prozori simbolišu oči odraslih i glas dece u kući. Čisti prozori puštaju više svetlosti i kroz njih jasno vidimo spoljašnji svet. Čisti prozori nas metaforički probude da vidimo svet oko sebe sa više boje, jasnoće i preciznosti. Kao bonus, kada čistiš koristi prirodna sredstva. Jedno od naših omiljenih je jednostavan rastvor sirćeta, vode i nekoliko kapi esencijalnog ulja 

5. Spavaća soba bez TVa

Većina nas ima televizore u svojoj spavaćoj sobi iako znamo da ne bi trebalo. Ako već ne želimo da u potpunosti izbacimo TV iz sobe, dobra je ideja pokriti ga uveče kada se ne koristi. Aktivna energija televizije ometa protok i kvalitet energije u prostoriji u kojoj se spava. Pronađi lepu maramu ili tkaninu Ii prebaci je preko televizora dok spavaš. 

6. Raščišćavanje prostora

Poslednje ali ne i manje bitno. oOčisti prostor i izbaci sve ono što ti više ne treba. Kao što smo već spomenuli, kada izbacimo nepotrebne stvari i kada oko nas nije haos, neće biti haosa ni u našoj glavi. Sredi fioke Ii sve nepotrebne papire i ostale stvari stavi u kesu koju ćeš kasnije baciti. Na ovaj način doprinosiš protoku energije, osećaju harmonije i pročišćenog prostora, samim tim i misli. Zatrpanost nepotrebnim stvarima dovodi do prezasićenja i na neki način nasguši’. Lakše se diše kada je prostor oko nas čist i kada smo okruženi samo stvarima koje su nam zaista potrebne.  

Ovo su samo neke od feng shui tehnika koje bi svako od nas mogao da počne da primenjuje čak i ako u sam feng shui kao praksu ne veruje. Čist životni prostor donosi mnogo benefita i može isključivo pozitivno da utiče na nas, tako da je čišćenje prva i osnovna stvar na koju treba da se fokusiramo u svakodnevnom životu. 

Kako bi pravilno započeo svoj Feng shui put harmonije i balansa, naruči generalku od 7h nakon koje će tvoj stan u potpunosti zablistati.

Da naručiš pozovi nas na 063 132 1233 ili popuni formu:




    Lokacija *

    Postavi komentar