Trikovi za čišćenje kuće koje je tvoja baka koristila

Stariji su oduvek govorili da sa godinama dolazi iskustvo, a to upravo možete videti na primeru svoje bake koja je do sada ekspert u čišćenju. Ako vas interesuje koji su to trikovi koje su vaše bake primenjivale ostanite uz ove redove.

Ne trošite novac na papirne ubruse

Vaša baka nikada ne bi trošila vredno stečeni novac na papirne ubruse koji se lako troše. Umesto toga ona bi uložila u krpe koje se mogu koristiti više puta i uz pranje ponovo biti kao nove.

Čistite mali nered

Jedna od stvari koju sam naučila od svoje bake je da ako vidim da će nered prerasti u veći ja ga odmah raščišćavam. Čistite po potrebi jer je lakše savladati mali nered nego veliki nered.

Pakujte veš odmah po pranju

Jedan od delova malog nereda upravo može biti veš. Zato odredite dane u nedelji kada ćete prati veš i odmah po sušenju ga pakujte u orman. Takođe sveže osušen veš može biti manje zgužvan ako se odmah odloži u orman.

Brišite prašinu vlažnom krpom

Iako mislite da je krpa dovoljna, ipak je malo nakvasite vodom. Ona će ovako mnogo bolje otkloniti prašinu i dugotrajnije će površine ostati čiste.

Ne morate trošiti novac na skupe proizvode za čišćenje kuće

Vaša baka je od limunovog soka, sode za kuvanje i sirćeta mogla da napravi čuda?! Možete i vi! Uz jednostavan recept od sode za kuvanje možete napraviti pastu koja čisti površine poput lavaboa i kade, dok limunov sok može služiti za izbeljivanje veša. Sirće može ukloniti mineralne taloge i taloge kamenca.

Bakini saveti su ti sigurno pomogli makar jednom u životu, imaj na umu da ti Uradi-zaradi može takođe pomoći! Angažuj pouzdanu i pedantnu osobu za mesečno čišćenje stana a slobodno vreme provedi sa svojom bakom.

Postavi komentar