Top 5 stvari koje ispunjava dobra bebisiterka

Dobra bebisiterka zlata vredi. Roditelji ne traže mnogo – samo osobu koja će ih činiti sigurnom kada izađu u provod ili odu na posao, dovoljno je samo da znaju da su deca u dobrim rukama.

🔹 Ako želiš da pronađeš osobu koja će ti, ne samo čuvati decu već će te deca moliti da ona dođe da ih čuva onda moraš znati šta tražiš i šta to čini dobru bebisiterku – dobrom. Ovo je lista nekih stvari koja izdvaja dobru od prosečne bebisiterke: ⬇

#1 Možeš se osloniti na njih – profesionalne su 🤝

Jedna od glavnih stvari koja izdvaja je profesionalnost – to znači brzo odgovara na poruke, pozive, dostupna je kada tražiš neku uslugu od nje, brzo se dogovorite. Tvoje zahteve shvata ozbiljno i odgovorno, ne zaboravlja dogovore, ne otkazuje u poslednjem trenutku. Profesionalizam se prepoznaje i tako što dolaze na vreme, tvoju decu smatra prioritetom i brzo ispunjava zahteve. Takođe, dobra bebisiterka će uvek imati dobre komentare i preporuke.

#2 Tvoja deca će ih voleti – zabavne su 🎡

Ovo ćeš lako otkriti. Možeš jednostavno pitati decu da li bi volela da ih čuva bebisiterka ili neka druga osoba i po njihovim reakcijama i uzbuđenim odgovorima ćeš sve shvatiiti.  Ako će se bebisiterka angažovati oko dece, igrati sa njima i razgovarati sa njima kao da su najvažnije osobe u prostoriji- jer za njih, oni to i jesu onda je to to. Ako bebisiterka provede vreme pričajući sa rodteljima umesto sa decom, ili te deca mole da ih ne ostavljaš kada one dođu- vreme je da pomoć potražiš na drugom mestu.

#3 Uveriće te u sigurnost – pouzdane su 👍

Mame brinu. Tate brinu. To im je u opisu posla. Ko god da čuva decu, roditelji će brinuti o deci i njihovom ponašanju. Da li su deca dobro? Da li im je zabavno? Jesu li ostavili sve što je potrebno?

Dobra bebisiterka će vas uveriti da je sve u redu. Poslaće ti neku sliku da su deca okej, da je večera dobro prošla, trudiće se da i deca i roditelji budu zadovoljni. Ako je voljna da odvoji vreme i uveri tebe da je sve dobro onda znaj da radi sve što si tražio i da će deca biti okej.

#4 Pratiće tvoje smernice – odlučne su ‍⚖

Nema ništa gore nego kada dođeš kući a deca su umorna, kenjkava. Želiš da se deca dobro provedu na čuvanju ali ako su još uvek budni zbog dodatnog šećera i moraš ih uspavati nakon dugog dana to je iscrpno. Može se desiti da saznaš da im je dozvoljeno da neka pravila krše dok nisi tu – pa će biti mrzovoljna što ih moraju ponovo poštovati.

Ovo se kod dobre bebisiterke neće dešavati. Ona će znati da poštuje granice i utvrđene smernice- ako su slatkiši zabranjeni biće i kod nje, ako pred spavanje igrice nisu dozvoljene naći će drugi način da zabavi decu. Izgradiće autoritet kod dece.

#5 Učiniće tvoj život lakši – od pomoći su 🧹

Najbolja stvar koja te može sačekati je čistija kuća nego što je bila kada si iz nje izašao. Dobra bebisiterka ti neće ostaviti brdo posla u kući kada ode, bez obzira da li je sređivanje u njenom opisu posla ili ne. Pokupiće igračke koje su deca korsitila. Opraće sudove koje su deca ili ona ispraljala. Složiće dečije stvari i trudiće se da uradi neke usputne stvari koje će ti olakšati povratak kući čak i ako to ne mora da radi.

Osim toga, dodatni plus je ako bebisiterka radi na razvoju i edukaciji deteta, ako uči sa njim, pomaže mu oko domaćih zadataka i slično. Ako ti još i u tome olakšava onda je sigurno posebna.

Većina bebisiterki će ispunjavati jednu ili više stvari sa ove liste ali, roditelji – ako naiđete na bebisiterku koja ispunjava sve ovo- zadržite je. Platite je dodatno, pokažite joj koliko je cenite, naglasite da vam je mnogo pomoglo što si zatekla kuću čistu, što su deca izašla u park, što su legla na vreme. Pružite joj sigurnost i zahvalite se uvek. ✅

 

🥇 A sve vi koje želite da se profesionalno bavite čuvanjem dece, razmislite da li ispunjavate sve ove kriterijume i radite na tome. Zapamtite ovu listu i budite one koje se izdvajaju.

Istražujemo tvoja iskustva 👇

Ako si imao iskustva sa plaćenim čuvanjem dece, popuni ovaj kratki upitnik ovde i pomozi nam da saznamo šta ti je sa ove liste najviše falilo.

 

📋📋📋 Anketa  📋📋📋

Postavi komentar