Priprema prostora za povratak na posao

Polako se vraćamo u normalu. Vanredno stanje se uskoro ukida i mnogi će početi da rade. To će biti izazov za mnoge, jer se moraju poštovati određene mere. Svesni situacije u kojoj se nalazimo, moramo postupati odgovorno, povratak u radni prostor neće biti jednostavan ali možemo učiniti i nešto da ga olakšamo.

Pre povratka na posao moraš biti siguran da je tvoj radni prostor bezbedan za rad, pre svega moraš čuvati sebe ali i ljude sa kojima radiš i sarađuješ.

Koje korake preduzeti kako bi osigurao da je tvoje radno mesto čisto i bezbedno?

⬇ Evo par saveta: ⬇

#Čišćenje

📍 Pre samog postupka čišćenja otvori sve prozore i provetri prostor.

📍 Zatim usisaj prljavštinu sa poda i ćoškova.

📍 Sve površine, a pre svega radne stolove, telefone, tastature, kvake, ključeve, sve ručice u prostoriji dezinfikuj sredstvom na bazi alkohola i to čini redovno.

📍 Podove očisti sredstvom na bazi hlora, npr. domestosom i toplom vodom.

🆘 Za dezinfekciju odaberi sredstvo koje sadrži neku od sledećih stvari: Natrijev hipoklorit (0,05 – 0,5%), Etanol (70 %),  Glutaraldehid (2 %),  Izopropanol (50 %).

#Higijena

📍 Podsetite jedni druge da se ruke peru češće i duže nego obično- postavi sredstva za dezinfekciju ruku na istaknuta mesta i vodi računa da su uvek dopunjena.

📍 Na više mesta u prostoriji postavi kutije sa papirnim maramicama i ubrusima, i obezbedi zaposlenima maske za lice. Upotrebljen materijal obavezno baci u kantu koja ima poklopac.

📍 Ukoliko si u direktnom kontaktu sa klijentima/kupcima/mušterijama nosi jednokratne rukavice.

📍 Ukoliko ti priroda posla dozvoljava drži odstojanje sa drugim licima.

#Saveti preduzetnika

Biljana iz archiplaytoys nam je objasnila kako su se oni snašli sa izazovima u vreme pandemije i kako su se pripremili za nastavak rada.

Archi PLAY se bavi dizajnom, proizvodnjom i prodajom edukativnih igračaka. Za vreme pandemije smo morali da izmenimo određene stvari u poslovanju.

💭 Pre svega, bili smo porodično jako disciplinovani i izlaske sveli na minimum. Redukovali smo troškove gde god smo mogli kako bi povećali šanse za opstanak malog biznisa. 💭

Proizvodnju smo redukovali da bi radnici mogli da rade naizmenično i skraćeno. Sve vreme smo isplaćivali poreze i doprinose i uveli popust 30% na sve proizvode.

Nakon temeljnog čišćenja, postavili smo punktove za dezinfekciju na svakoj radnoj stanici.

Kriza nije završena, brige nam tek predstoje, ali nadajmo se da je najteže prošlo. Kao i svaka kriza, i ova nam je pokazala gde su jače a gde slabije strane našeg posla.

Ukoliko želiš da ti profesionalac očisti radni prostor i da budeš siguran da je sve dezinfikovano i spremno za nastavak rada popuni formu ispod ili nas pozovi na 0631321233 radnim danima od 9 do 17 i poruči detaljno čišćenje poslovnog prostora po ceni od 550 dinara po satu.

    Postavi komentar