Poezija u kimonu

Od kako je Uradi-zaradi počeo sa radom, stekli smo mnoga nova iskustva i imali priliku da se sretnemo sa stotinama ljudi. Među njima, bilo je i mnogo onih koji su nam ostali u sećanju kao vrlo zanimljive i svestrane osobe. Posebno nam je drago što među članovima naše zajednice, kako među postavljačima, tako i među izvršiocima zadataka, ima ljudi koji spajaju nešto što na prvi pogled izgleda nespojivo. Jedan od njih je i naš izvršilac Nemanja Zarić koga ćemo danas malo bliže da upoznamo.

Kada smo se prvi put malo bolje upoznali sa Nemanjom pao nam je na pamet – Miloš Crnjanski! Jer, Nemanja je spojio ljubav prema poeziji i pisanju sa ljubavlju prema sportu, a to je bila jedna od odlika našeg čuvenog pesnika. Vreme će pokazati da li će Nemanja dostići slične pesničke visine, a što se tiče sporta kojim se bavi, već je osvojio mnogo toga. Iako mu je samo 21 godina.

Karate je ljubav koja prati Nemanju još od najranijih dana. Prvi put je obukao kimono sa sedam godina, manje od godinu dana kasnije odradio je prvi takmičarski meč, a prvu medalju osovojio je za svoj osmi rođendan 2004. godine.

Nemanja je skroman, ne voli da se hvali i ne voli ljude koji to rade, ali je ipak priznao da broj medalja koje je osvojio u karateu – nije mali.

Ima crni pojas četvrtog dana, sedmostruki je prvak države u borbama, a dvostruki u katama; U Beogradu je 2014. postao svetski prvak u konkurenciji mlađih seniora (u kategoriji do 80kg za muškarce u WUKF-u); Godinu dana pre toga osvojio je dve zlatne medalje, jednu u Oradei u Rumuniji na Evropskom juniorskom prvenstvu, a drugu u Budimpešti na Evropskom kupu.

Pošto je već osvojio dosta, Nemanja gleda u novom pravcu – ka mlađima. Želi da se posveti radu sa mladima koji dele njegovu ljubav prema karateu. Smatra da svojim iskustvom, kako takmičarskim, tako i trenerskim, može da pomogne dečacima i devojčicama koji žele da se posvete kimonima, borbama i katama…

U predahu od borilačkih veština, Nemanja piše poeziju, koja je za njega sama suština svega što radi i čime se bavi. Tako su sportska priznanja dobila društvo književnih nagrada, pošto su se ređali uspesi na različitim takmičenjima: “Desankine iskrice”, “Vojislav Despotov”, “Planet Art”, “Konkurs Urlik”…. Posle svega toga, ne čudi što Nemanja ima veliku želju da mlađima pomogne i na ovom polju. Veruje da postoji veliki broj dečaka i devojčica sa talentom za pisanje poezije, i tako bi voleo da im pomogne da se u tome ostvare.

Zašto Uradi-zaradi?

Na pitanje šta ga je privuklo da postane član Uradi-zaradi grupe izvršilaca, Nemanja nam je odgovorio:
”Što se tiče sajta Uradi-zaradi, na to sam iskreno ,,naišao” sasvim slučajno, preko drugara na Fejsbuku. Delovalo mi je inovativno čim sam pročitao deskripciju. Onda mi se svideo način komunikacije sa adminom prilikom prijave za određen posao, uljudno, jasno i s razumevanjem. Zatim, veliki broj poslova koje bih ja mogao da obavljam je zastupljen. Takođe, sviđa mi se i pristupačnost i prilagodljivost svim članovima. Sve u svemu, nešto potpuno inovativno u smislu ponude posla, načina same realizacije, komunikacije i pristupačnosti.”

Hvala Nemanja, drago nam je da to misliš o nama, želimo ti puno sreće i uspeha u daljem radu.

Postavi komentar