Organizuj svoj frižider

Kroz frižider prođe mnogo hrane tokom određenog vremena. Od svežih proizvoda do ostataka, hrane u teglama, boca, plastike, stakla, kartona i papira – sve to možeš naći unutra. Nije veliko iznenađenje što frižideri s vremena na vreme postaju neuredni. Tim Uradi-zaradi ti ove nedelje predlaže kako možeš da organizuješ svoj frižder i da uvek bude pregledan i čist.

1. Korpa

Sjajan način da rasporediš namirnice je da srodne namirnice staviš u jednu korpu. Na taj način ćeš lakše pronaći šta ti je potrebno. Najbolje je da to budu plastiče korpe, one se lako izvlače, uvlače i lako se čiste. Evo predloga za raspodelu:

  1. Voće
  2. Povrće
  3. Namazi
  4. Sosevi

2. Nalepnice sa opisom

Najlakši način da nešto prepoznaš i nađeš je da ostaviš nalepnicu sa opisom – voće, džemovi itd.

3. Meso i morski plodovi na dno

Ovo je dobro pravilo koje treba zapamtiti. Meso i morski plodovi imaju tendenciju da kapaju, zato ih drži na najnižoj polici – frižider će biti čistiji.

4. Salate u staklu

Pripremljene salate će ostati sveže čuvane u staklu (mogu trajati i do 4 dana). Koristi zidne posude za salate – bonus je ukoliko ih staviš na vidno mesto, jer je veća verovatnoća da će biti pojedene! 🙂

Čistoća…

Postavi police

Koristi plastične podmetače da biste poravnali svoje police. Kada dođe do izlivanja, jednostavno izvadi prostirku, obriši je i vrati!

Zaustavi miris

Nepokrivena hrana, ostaviće ti miris u frižideru. Samo stavi sodu bikarbonu u otvoreni kontejner i pusti da odstoji u frižideru da bi apsorbovala miris.

Ukoliko ti je potebna pomoć oko organizovanja i čišćenja frižidera, a i ostatka kuće, angažuj Uradi-zaradi! Ne dozvoli da ti čišćenje oduzme dragocene momente sa najmilijima.

Postavi komentar