Njegovo veličanstvo usisivač – ovo sigurno niste znali

Usisavanje ti sigurno nije na listi omiljenih poslova. Ume da bude baš dosadan i naporan posao pogotovo ako imaš veliku kuću – noćna mora. Međutim, usisivač pravi najveću razliku između čistih i prostora bez prašine – i onih koji to nisu. Verovatno je i tebi usisavanje jedno od češćih kućnih poslova, pa kad ga već često obavljaš onda je dobro znati po koji trik, kako bi prilikom svakog usisavanja izvukao maksimum i doveo svoj prostor do perfekcije.

1. Pospi sodu bikarbonu na tepih

Tepisi obično vrlo lako upiju prljavšinu i neprijatne mirise. E tu nastupa soda bikarbona. Ona neutrališe neprijatne mirise i predstavlja odlično sredstvo za čišćenje. Da bi tepih ostao čist jednostavno pospi malo sode na svaki deo tepiha i ostavi da deluje 15-20 minuta. Nakon toga, usisaj tepih. Dobro je imati jak usisivač, ako usisivač nije dovoljno dobar neće usisati svu sodu iz tepiha. Nakon toga tepih će mirisati i biće znatno čistiji.

2. Koristi limun, narandžinu koru ili cimet

Da bi osvežio miris kuće nakon usisavanja možeš oljuštiti limun ili narandžinu koru i staviti je u vreću/kesu od usisivača.

Šta će se dogoditi? Tvoj usisivač će ispuštati slatki miris limuna ili narandže prilikom usisavanja. Isto možeš probati i sa cimetom. Taj mali trik će ti pomoći da ti dom miriše sveže i prijatno nakon usisavanja.

3. Koristi kartonske rolne za teško dostupna mesta

Na mestima gde se usisivačem obično ne može prići jednostavno rešenje predstavlja korišćenje kartonskih rolni. Pričvrstite rolnu na kraj creva i usmeravajte je do uskih uglova. Tako možeš doći do najteže dostupnih mesta a odličan je trik i za čišćenje automobila.

4. Usisivačem ispravi udubljenje na tepihu

Nameštaj stvara udubljenja na tepihu. Evo načina da to popraviš. Nabavi nekoliko kockica leda i stavi ih na udubljenje. Pusti da se led otopi, tepih će upiti vodu, a ti potom usisaj. Udubljenje će nestati. Dakle, ako ti tepih više nije ravan, isprobaj ovaj trik.

5. Pronađi izgubljene stvarčice pomoću usisivača

Ko je rekao da je usisivač dobar samo za čišćenje tepiha? Nikako.

Ako si izgubila minđušu ili neki drugi sitan predmet negde na svom tepihu, usisavač ti može pomoći da ga nađeš. Pokrij crevo usisivača krpom, čarapama ili nekom tkaninom i počni da usisavaš. Ako osetiš da se nešto teže usisava, proveri, možda je baš to što tražiš!

6. Koristi male četkice za čišćenje roletni

Čišćenje roletni može biti izuzetno teško jer su stalno pune prašine. Toliko dobro  prikupljaju prašinu da je pitanje vredi li čistiti. Postoji više načina čišćenja, ali usisavanje je verovatno jedan od najlakših. Uzmi jednu od manjih četkica, pričvrsti je na crevo i usisaj roletne. Obavezno proveri da li je usisivač na slabijoj jačini kako ne bi razbio roletne. Mogu biti super krhke, pa to uzmi u obzir. Takođe, imaj na umu ako prašina stoji na njima duže vreme, usisivač možda neće biti dovoljan.

7. Koristi šiljate poklopce za čišćenje pukotina na podu

Ako imaš drveni pod, praznine i pukotine na njemu mogu se jako zaprljati. Očisti ih pomoću šiljatih poklopaca na primer sa bocom od kečapa, poklopcem farbe… Ključna stvar ovde je vrh za istiskivanje.  Pomoći će ti da se prođeš duboko u te pukotine pre nego što ih prljavština zapečati. Ako ih ne zatvoriš, tamo će se uvek sakupljati prašina i prljavština. A to nije idealno. Iako usisavanje pukotina može biti korisno, trebao bi pokušati pronaći dugotrajno rešenje.

🔌🔌🔌

Usisavanje je večiti problem svih onih koji imaju veliku kuću. Dok usisavaju, potroše svu snagu koja im treba za preostale poslove. Ako i tebi usisavanje predstavlja problem postoji rešenje za to.

🗣
Uz Uradi- zaradi svaki posao je rešen, a obaveze umesto da se gomilaju - smanjuju se i postaju rutina. Odvoji vreme za sebe a održavanje kuće prepusti našim saradnicima. Pogledaj ponudu mesečnih paketa čićenja i izaberi najbolji za sebe. 🧹🧹🧹

Postavi komentar