Neverovatni trikovi za neverovatno čisto kupatilo

Kupatilo se nalazi na vrhu liste “najneomiljenijih” poslova u kući. Verovatno je razlog što se posle detaljnog čišćenja kupatila osećamo kao da smo radili neki intenzivni trening. Treba uložiti dosta snage u ribanje i brisanje. Ipak, sve to je zanemarljivo u poređenju sa onim osećajem kada hodamo bosi u blistavom kupatilu. Ako malo bolje razmisliš, u kupatilu provodiš dosta vremena, zar ne? Zato se isplati potruditi se.

Kada je u pitanju čišćenje kupatila ne radi se samo o tome da treba da izgleda čisto, već treba uložiti napor da ga pravilno dezinfikuješ. Dobra vest je da to i ne mora biti toliko težak zadatak. Naročito ako znaš nekoliko prirodnih trikova. Ako ne znaš čitaj do kraja!

Spremni za čišćenje? Evo nekoliko saveta za čišto kupatilo:

#1 Koristi jabukovo sirće za dezinfekciju kade

Većina sredstava za čišćenje u domaćinstvu (posebno onih koja koristiš za čišćenje kupatila) napunjena je otrovnim hemikalijama i drugim štetnim sastojcima. Verovatno je svako bar jednom bio u situaciji da za vreme čišćenja kupatila teško diše zbog jakih kiselina. Umesto da rizikuješ izlaganjem tim hemikalijama, dobra je ideja da se odlučiš za prirodna rešenja za čišćenje. Zaista nije tajna da belo sirće deluje neverovatno dobro kao prirodno sredstvo za čišćenje. Ali i jabukovo sirće radi isto. Jednostavno miriše i lako je dostupno.

#2 Očisti wc šolju sodom bikarbonom i sirćetom

Čišćenje wc šolje nije zabavno. Ali dobra vest je da ti za postizanje rezultata zaista nisu potrebni toksični proizvodi. Za prirodno čišćenje wc šolje, samo pomešaj malo sirćeta i sode bikarbone i prospi preko kako bi očistio mrlje od tvrde vode sa svih strana.

#3 Napravi rastvor za glavu tuša

Velike su šanse da tuš ne čistiš onoliko često koliko bi trebao. Ako razmisliš, ovo zaista nije mesto koje bi trebao izbegavati. Tuševi dolaze u direktan kontakt sa vodom koja pljušti na tebe. Zapravo je prilično jednostavno dezinfikovati i očistiti tuš kabinu. Sve što treba da napraviš je rastvor od tople vode i belog sirćeta. Zatim ukloni glavu za tuširanje i ostavi je da bude u ovoj mešavini oko 30 minuta. Da bi dovršio čišćenje, koristi staru četkicu za zube i istraljaj preostalu prljavštinu.

#4 Napari svoje kupatilo

Sigurno  nikad nisi razmišljao o ovom triku. Najbolji način čišćenja pločica u kupatilu je puštanje pare. Ima puno smisla s obzirom na činjenicu da para čini čuda za otvaranje naših pora. Dakle, ista logika bi bila ovde primenljiva. Upotrebi sredstvo za čišćenje parom kako bi zagrejao pločice i omekšao tvrdokorne mrlje i prljavštinu kao i ostale nečistoće koje se nađu.

#5 Operi zavesu za tuš u mašini

Da li osećaš krivicu što stalno menjaš zavese na tušu nakon pojave buđi? Nemoj čekati i dozvoliti da do toga dođe već češće peri zavese u mašini za veš. Operi ih na manjoj temperaturi sa par peškira. Koristi detrdžent i sodu bikarbonu. Kada krene ciklus ispiranja dodaj i šolju sirćeta i tvoje zavese će biti kao nove.

#6 Usisaj kadu

Ovo će ti mnogo olakšati posao. Pre nego što kreneš sa ribanjem kade usisaj kadu i oslobodi je dlaka, čestica prašine i kose koja ti mogu biti na putu. Posle ovoga pospi kadu sredstvom za pločice i ostavi da deluje 20tak minuta. Možeš napraviti sopstveno prirodno sredstvo za čišćenje kade od pola flaše detrdženta za sudove i pola flaše belog sirćeta. Isperi i to je to!

#7 Očisti ventilatore

Još jedan deo kupatila kojem možeš posvetiti više pažnje. Ventilator za vazduh i pročišćavanje. Za optimalne performanse, neophodno je da poklopac dobro očistiš i ukloniš svu prašinu i nečistoće koje su unutra zarobljene. Prvo što trebaš učiniti je da usisavačem ukloniš SVU prašinu. Dozvoli da te upozorim, biće je mnogo! Zatim ukloni poklopac i koristite staru četkicu za zube kako bi dobro očistio pod toplom vodom sve preostale delove.

#8 Koristi sredstvo za ispiranje usta za wc šolju

Verovatno već imaš jedno od najboljih sredstava za dezinfekciju wc šolje koje ti uvek stoji u kupatilu, a da to ni ne znaš. Preskoči otrovna i jaka sredstva za čišćenje i umesto toga iskoristi Listerin ili bilo koje sredstvo za ispiranje usta kako bi dobro dezinfikovao wc šolju.

#9 Operi držače četkica za zube u mašini za pranje sudova

Još jedan deo koji je često zaboravljen – držači za četkice za zube. Ako ih već ne pereš redovno … pa, stvarno bi trebao. Tvoja četkica za zube može biti veliki izvor bakterija. To znači da ni držač tvoje četkice za zube nije bezbedan od svih mikroba. Da bi držač četkice za zube dobro očistio samo ga stavi u mašinu za pranje sudova. Ali naravno, prvo se uveri da je ono sigurno za pranje sudova.

#10 Očisti ogledalo

Za potpuno čisto ogledalo bez obzira na količinu prljavštine uradi ovo. U toplu vodu sipaj par kapi blagog deterdženta pa u tu smesu natopi sunđer i pređi preko ogledala. Nakon toga prebriši ogledalo suvom krpom od mikrofibera.

Uz prirodna sredstva i dobru organizaciju kupatilo može biti kao novo. ✔ 
Ipak nekome ni najbolji trikovi ne pomažu kada je kupatilo u pitanju. Da ne bi više prebacivao odgovornost i izbegavao ovaj "graciozni"  poslić angažuj profesionalnu pomoć iz Uradi-zaradi. Pogledaj našu ponudu mesečnih paketa čišćenja i više se uopšte ne moraš baviti čišćenjem kupatila. 

Postavi komentar