Moja Uradi-zaradi priča – Miroslav Perić

Kako početi sa mojom pričom? Počeci nisu laki ali su važni, jer loš početak može da bude teret, a dobar podstrek za dalje. Tako je u bilo kom poslu u životu.Pa zašto onda ne bih krenuo od samog početka, onako kako je sve počelo.

Bilo je to 2017. godine. Bio sam u potrazi za dodatnim, honorarnim poslom kada mi je drug spomenuo da postoji platforma preko koje mogu da se prijavim, odradim posao i zaradim novac. Rekao mi je da se zove Uradi – zaradi. Moja prva pomisao, na to što sam čuo, je bila – Kakav jednostavan naziv, a ujedno i praktičan!
Ubrzo sam uvideo da je naziv potpuno opravdan. Ono što se dešavalo u praksi potpuno je oslikavalo naziv platforme.

Prvih par prijava za posao nisu bile uspešne. Bio sam nov na platformi i nisam imao ni jednu preporuku, ali nisam dozvolio da me to obeshrabri.

🌳✂ Prvi posao za koji sam izabran bio je sređivanje dvorišta i orezivanje žive ograde. Imao sam skromnog iskustva u tome. Ponekad bih sređivao dvorište bake i deke, i orezivao ruže i krošnje drveća. Poranio sam, stigao na lokaciju, a tamo me je čekao izazov velik kao planina. Da budem iskren, nisam to očekivao.

Ograda je bila visoka preko 3 metra i zarasla, dvorište dugačko 75 metara a široko 18. Znam tačno u metar, jer sam izmerio. Preda mnom je bio ceo dan i puno posla. Tada sam rekao sebi da ću završiti posao, koliko god bude teško i koliko god bude trajalo, jer sam se prijavio i izabran sam pre ostalih koji su se takođe prijavili za ovaj zadatak.

Odmah sam počeo sa poslom. Lepo sam napredovao, ali mi se već u prepodnevnim satima desio peh. ❌

 • Otkazao je trimer za sečenje žive ograde.
 • Dalje sam morao ručno, granu po granu.
 • Pauze su bile sve ređe i sve kraće.
 • Živa ograda je dobijala svoju staru formu, dvorište postajalo sve čistije, a moje ruke su polako otkazivale.
 • Iako sam imao rukavice za rad, žuljevi su bili sve veći.
 • Mišići na rukama na ivici snage.

Još malo odmora, pa nazad na posao. Posle 12 sati rada, dvorište je bilo kao novo! Klijentkinja je bila prezadovoljna. Ne samo da sam bio isplaćen lepom, unapred dogovorenom zaradom, već sam dobio i dobar bonus. Na kraju dana, sav trud se isplatio. ✔

Nakon prvog uspešno obavljenog posla, usledila je i prva lepo napisana preporuka. Kada sam se prijavio za naredna 2 posla, odmah sam bio izabran. To su bili poslovi iznošenja nameštaja. Kratki, a ujedno i teški poslovi. I oni su bili uspešno obavljeni. Nove preporuke su se dopisivale.

Prijavio sam se i za posao čišćenja stana, jer je to dobro plaćen posao, a i želeo sam da probam nešto novo.  Iako mi je taj posao psihički “teško pao”, upoznao sam divne ljude, koji su bili zadovoljni mojih radom.
Desila mi se i jedna nezgodna, po malo neprijatna situacija, kada kliijent nije bio u pravu, ali je Uradi-zaradi tim stao uz mene i podržao me, jer mi smo tim. 🤝

Pored novca koji sam zaradio stekao sam ogromna iskustva, ostvario kontakt sa puno ljudi, upoznao neke divne ljude, usavršio neke veštine, naučio nove stvari.

Početak je bitan, jer nakon prve, doći će i druga preporuka, a poslovi će se smenjivati. Ono što je najbitnije u celoj ovoj priči je, da je put do posla jednostavan i da te do zarade dele samo 4 koraka:

 • Registracija
 • Prijava za posao
 • Komunikacija sa Uradi – zaradi
 • Preporuka

Ni jedan posao nije lak, ali uz sjajnu organizaciju i podršku, kada uz sebe imaš tim kome je bitno da sve strane budu zadovoljne, onda je sve mnogo lakše. Svakome bih preporučio da bude deo Uradi – zaradi izvršilaca. 👍

Komentari

 • Mina

  06/05/2020

  Svaka čast, bravo! 👏👏👏

  reply
 • Emilija Bošnjak

  12/05/2020

  Imala sam priliku da kroz nekoliko angažovanja upoznam vrednog, odgovornog, pouzdanog, kulturnog momka. Svojim ponašanjem i srdačnošći ostavlja utisak da ga vec dugo poznajete i da je to onaj dobri dečko iz komšiluka koji zadobija vaše poverenje.

  reply
 • Tatjana Kamanj

  19/11/2020

  5

  reply

Postavi komentar