12 kreativnih a pristupačnih ideja za novogodišnju dekoraciju

Da li si okitio/la jelku? 🎄 Ako nisi, idealno je vreme da počneš. 😍

Ako si protiv toga da trošiš previše novca na novogodišnju dekoraciju, tražiš ideje za ukrašavanje kuće pred praznike – na pravom si mestu! Ko kaže da moraš da isprazniš novčanik da bi proveo Novu godinu i Božić u stilu? 😉

U nastavku delimo sa tobom 12 ideja za budžet-friendly praznično ukrašavanje kuće. A garantujemo ti – izgledaju mnogo skuplje nego što zaista jesu! 😊

1. Prirodni venčić

Drveće, grančice… – priroda je na Božić cool i još uvek besplatna. Obuj čizme i pripremi se za potragu – jelkice, bilje, grančice, ponesi ih kući i pretvori u božićna remek-dela.
Napravi prirodni venac od bilja, lepih sitnica i ukrasnog suvog cveća i okači ga na ulazna vrata – tako da u kuću uvek uđeš u stilu. 😊

2. Suvo voće kao dekoracija

Ne postoji isplativiji ukras od voća osušenog u rerni, a mandarina je božićni klasik zbog sezonskog mirisa. Zbog toga su idealno voće za sušenje i kićenje na drvo, uz toplu boju i bogat mirisa. Ako isečeš mandarinu spolja, odozgo prema dole, brže će se osušiti i lepše mirisati.

Provuci končić kroz vrh kako bi mogla da je okačiš na jelku.

3. Kreiraj unikatnu girlandu od recikliranih materijala

Ako želiš da ukrasiš svoju jelku nečim drugim osim šljokicama, možeš napraviti unikatan ukras kakav niko drugi nema! Možeš spojiti bilo šta, od kokica do šišarki, komadića ukrasnog papira, čipke, kuglica ili bobica… Hajde da ovaj Božić provedemo u kreativnom i unikatnom okruženju!

4. Napravi sopstveni papir za pakovanje poklona

Smanji budžet tako što ćeš napraviti sopstveni omot za poklone. Ručno ispisani uzorci stvaraju prelep autentični papir koji će dodati šarm tvojim poklonima.

Veliki krompir preseci na pola i pažljivo napravi neki od božićnih motiva poput jelkice. Umoči ovu stranu u boju (možeš upotrebiti donju stranu limenog poklopca kao paletu). Otisni na list smeđeg papira, ili još bolje na poleđinu recikliranog lista papira.

Pre ponovnog premazivanja bojom utisni nekoliko puta i ponavljaj dok papir ne bude ceo prekriven ovim motivom. Ostavi da se osuši.

5. Mini jelkice po stolovima i komodama

Iako možda imaš veliku jelku, dodavanje mini jelkica stvara šarmantnu i svečanu božićnu atmosferu. Jednostavno odseci grančice sa prave jelke i stavi ih u lepu vazu. Ako imaš veliku prirodno drvo kao ukrasnu jelku, možeš preseći grane sa zadnje strane, tako se neće videti.

Ukrasi ih sa par mini ukrasa i svećica.

6. Okači čarapice kao alternativnu girlandu

Ako imaš budžet, šta bi moglo biti bolje od upotrebe čarapa za pravljenje adventskih girlandi? Jednostavno treba da pronađeš 24 čarape i neki oblik vrpce ili jačeg konca. Zatim treba da dodaš brojeve (dani meseca decembra) na kartice i da ih pričvrstiš pomoću mini drvenih štipaljki – koje možeš kupiti super jeftino u većini radnji. Sve što preostaje je da ispuniš svaku poslasticom kada dođe baš taj datum.

7. Napravi ukrasno drveće od grančica

Ovo će doneti moderan drveni dodir božićnom stolu. Uzmi dve dugačke, čvrste grančice, iseci ih tako da budu jednake dužine i spoji ih sa lepak pištoljem. To će biti ‘stablo’. Obmotaj ih nekom tračicom za venčiće kako bi se čvršće držale. Sada ponavljaj to za celu jelkicu i grančice koju idu vodoravno, svaki put skraćujući ih za po razmak od par santimetara, dok ne dobiješ celu pravilnu jelkicu sa vrhom. Pronađi ukrasnu posudicu u kojoj ćeš držati svoju novu, kreativnu, drvenu jelkicu.

8. Odbrojavanje do Nove godine

Jednostavan za izradu, ovaj simpatični alternativni adventski kalendar može se koristiti svake godine. Da bi napravila svoj, kupi 24 obične smeđe koverte i otisni svaku sa brojem, od jedan do 31. Zatim svaku kovertu napuni slatkom poslasticom ili jednostavnim pisanim tragom do mesta gde se skriva mali poklon. Okači drvenim štipaljkama po 6 koverata na po četiri kratke ukrasne tračice i pričvrsti ih na zid.

9. Slatki venčić od božićnih lizalica

Venčići, venčići, venčići! Njih nikad dosta kada su novogodišnji praznici u pitanju. A nekad venčić može da bude i ukusan! Candy cane lizalice spojene u srca, okačene na kanap… Zaista ukusna dekoracija. 😋 Ako vremenom viditš da neka lizalica nedostaje – znaš razlog! 😁

10. Budi kreativna sa recikliranim limenkama

Pretvori jednostavne limenke u svetlucave fenjere. Da bi kreirala svoju, počni tako što ćeš skinuti nalepnice sa konzervi i provući ih kroz mašinu za sudove da bi dostigle sjajan izgled.  Zatim ih napuni vodom i stavi u zamrzivač. Nakon što se smrznu, nacrtaj srce ili zvezdu na papiru i zalepi skicu na svaku limenku. Čekićem i šrafom probuši limenku po skici ili po uzoru na sliku (led unutra će zaustaviti da se promeni oblik cele limenke).

Nakon odmrzavanja limenki, operi ih i dodaj dršku pomoću aluminijumske žice. Na kraju, upali sveću iznutra i postavi dve ili tri u nizu za domaći božićni ukras s puno prirodnog šarma.

11. Skupi prirodne šišarke

Ponekad je jednostavnost ključna. Uzmi svoje omiljene sveće, dodaj šišarke i jedan ili dva ukrasa koji će se uklopiti u tu šemu boja.

12. Jestivi ukrasi?

Još ukusnih dekoracija? 😋 Božić je jedino doba godine kada je prihvatljivo jesti ukrase (dobro, i Uskrs) – zato ga maksimalno iskoristi. Kuće od medenjaka na stolovima, štapići sa slatkišima na jelkama jeftini su i laki ukrasi – koliko možeš pojesti ovog Božića? 😋

Da li ćeš se ove godine poslužiti nekom od ovih budžet-friendly ideja za ukrašavanje? Piši nam u komentarima koja ti se najviše dopala! 🥰

 

Pre nego što počneš da dekorišeš, za maksimalni efekat – važno je da ti je kuća besprekorno čista.

Čista + dekorisana kuća = božićna magija.

Želiš da poručiš generalno, detaljno čišćenje kuće u trajanju od 7h za 3.300rsd pre Nove godine? Pozovi nas na 063 132 1233 ili popuni formu ispod:

Da i tvoja kuća blista u novogodišnjoj noći…




    Lokacija *

    Preuzeto sa https://www.idealhome.co.uk

    Postavi komentar