Marina Pavlović: Šta ja kao UI/UX dizajner radim i kako punim baterije

Uradi-zaradi je danas imao priliku da upozna i postavi nekoliko pitanja mladoj devojci koja iza sebe ima već zavidnu karijeru. Pričali smo o njenom poslu i navikama. U nastavku sledi intervju sa njom.

  •  Zdravo, da li možeš da nam se predstaviš?

Zdravo, ja sam Marina Pavlović, rođena sam 1987-e i imam trideset jednu godinu.

  • Čime se baviš?

Bavim se web dizajnom. Poslednje četiri godine radim kao UI/UX dizajner u firmi Qode Interactive. Moj posao podrazumeva da analiziram i razumem kako korisnici koriste proizvod i da osmislim kako da im to iskustvo učinim što lakšim. Sa druge strane, takođe, kreiram dizajn teme i dizajn sajta, koji se kasnije programira.

  • Koliko godina si u tom poslu?

Dizajnom se bavim već nešto više od deset godina, a poslednjih šest godina sam prvenstveno fokusirana na dizajn user interface-a (UI) i na user experience (UX).

 

 

  • Da li ti je posao stresan?

Smatram da svaki posao u nekim trenucima može da bude stresan. Generalno se trudim da se što manje opterećujem, jer na kraju krajeva, sve je rešivo i često nije vredno stresiranja. Moje mišljenje je da stres nikome ništa dobro ne može doneti.

  • Koliko imaš slobodnog vremena?

Moje trenutno radno vreme je standardno – od 09h do 17h. Tako da, kao i svi, veći deo dana provedem na poslu, ali kada izađem iz kancelarije, pokušavam maksimalno da ga iskoristim i cenim svoje slobodno vreme.

  • Šta radiš u slobodno vreme?

Po prirodi sam osoba koja voli da joj je dan ispunjen. Svaki slobodan trenutak ću iskoristiti da se vidim sa prijateljima, prošetam ili pročitam knjigu. Ponekad prihvatim i neke freelance projekte ako su mi zanimljivi, ali se trudim da ne preterujem kako bih uvek imala vremena i za privatni život.

  • Da li smatraš da imaš dovoljno slobodnog vremena?

Slobodnog vremena nikad nije dovoljno. 🙂 Postoji toliko toga što bih uradila i posetila ili bih samo ležala ušuškana u krevetu. Ponekad nemam vremena ni za to!

  • Koji je tvoj hobi i kako puniš baterije?

Imam dosta hobija i kao što sam napomenula, važno mi je da slobodno vreme kvalitetno provodim. Mnogo volim putovanja, ona me ispunjavaju. Volim da istažujem nova mesta i nove kulture. Takodje – planinarenje! Nedavno sam krenula da planinarim i zaljubila se u ovaj vid rekreacije. Sjajni ljudi i priroda me relaksiraju i daju mi snagu. Joga, španski jezik i kuvanje su odavno moja strast i mislim da će zauvek tako ostati.

Ukoliko ti nedostaje slobodnog vremena a želiš, kao Marina, posle celog dana provedenog na poslu, da dodješ kući i posvetiš se hobijima a ne kućnim poslovima, vreme je da kontaktiraš uradi-zaradi 🙂

Postavi komentar