#43 Food Challenge
Prethodne nedelje na poslu smo, osim vrednog preuzimanja vaših zahteva, kuvali !!! 🙂
Svako iz tima imao je zadatak da izabere recept nekog food influensera i da pripremi jelo prateći recept. Ostali članovi tima ocenjivali su pripremljeno jelo ocenama od 1 do 10 da bismo na kraju sabrali rezultate i proglašavali pobednike.
U nastavku teksta možeš da pročitaš koja jela smo pripremali, koje #food influensere smo izabrali, kao i koji je rezultat takmičenja.
Recept koji je pobedio:
#1 Heljdina pita po receptu mytastypot
(Spremala Jelena Joksimović)
Naša koleginica Jelena je pravila pitu sa sirom. Ne koriste se kore od običnog brašna već od heljdinog i za nadev se kombinuje nekoliko vrsta sira! Nemoj da se plašiš dodavanja sušenog paradajza – zaista doprinosi ukusu. 🙂 Kompletan recept i upustvo možeš da pogledaš OVDE. https://www.instagram.com/p/BrIH3PwABdY/
(Spremala Tanja Rakita)
U ovom challengu su se našla dva vege obroka. Jedan od njih poreklom je iz Azije. Uttapam je indijsko jelo – slana palačinka sa povrćem koja se pravi od griza. Još jedna super ideja za doručak 🙂 Kompletan recept možeš pronaći OVDE.
#3 mesto zauzeo je Korean fried chicken po receptu SORTEDfood
(Spremao Stefan Kuljanin)
Odlučili smo da se zadržimo u Aziji ali da skoknemo još dalje na istok (ne, nije Japan, već Koreja)! Ovo jelo ima dve zanimljive stavke, prva – umesto pilećih grudi, koje se često koriste za dubinsko prženje, koriste se pileći bataci. Druga – meso se ne prži jednom, već dva puta. Kao prilog Stefan je koristio pirinač sa kurkumom. Kompletan recept i uputstva možeš pronaći OVDE.
#4 mesto pripalo je ćuretini u žutom sosu po receptu Ane Ćubele
(Spremao Dušan Cemović)
Dušan se oprobao u hrono kuhinji i nije nas razočarao! Ćuretina + hladni kari sos. Prilog je bio potpuno dijetalan – salata 🙂 Recept možete pronaći u kuvaru Ane Ćubele “Brza hrono kuhinja”.
#5 mesto: zapečeno povrće po receptu kototamo
(Spremala Dragana Jovčić)
Drugo vege jelo je bilo zapečeno povrće. Povrće se sitno isecka, malo proprži na plati i zatim stavi u rernu sa krompirom. Pečenje u rerni daje hrskavu teksturu jelu. Da nismo zaboravili parmezan na kraju bilo bi savršeno 🙂 Ovaj recept možete pronaći u istaknutoj priči ”Zapečeno povrće” na Instagram profilu kototamo.
#6 mesto: Prženi pirinač sa tunjevinom po receptu rucakza200dinara
(Spremala Marija Đorđević)
Marija je pravila pravo studentsko jelo. Kombinacija pirinča sa tunjevinom, lukom i graškom. Možda ne zvuči ukusno ali verujte nam na reč, fenomenalno je! Ako želiš brz i zdrav obrok onda je ovo pravo jelo za tebe. Recept možeš pronaći OVDE.
Ovo je bila naša rang lista. A da li je do recepta ili do kuvara, to ostavljamo vama da proverite. Ohrabrujemo vas da sami pokušate da napravite neko od ovih jela i da nam javite kako je ispalo. Nama je prethodna nedelja bila kao jedan veliki tim bilding, super smo se družili, kuvali i radili. A kada se to sve spoji dobiju se i još zadovoljniji klijenti i naši saradnici koji svakodnevno sa nama komuniciraju, šalju zahteve i javljaju nam utiske 🙂
Želiš više slobodnog vremena? PORUČI generalno čišćenje i obezbedi sebi 7h slobodnog vrmena po ceni od 3300 rsd.