Evo koja sredstva su najbolja za čišćenje kuće i automobila

Svi smo svesni važnosti održavanja higijene. Danas su raznovrsna sredstva za čišćenje dostupnija i brojnija nego ikad, pa je čisto okruženje, uz pravi odabir preparata, i vrlo lako za održavanje. 

Neadekvatna higijena, ne samo što nije prijatna našem oku, već može da ima posledice, a na duže staze može da utiče i na funkcionalost objekta o kome je reč. Sredstva za čišćenje, kako naših domova, tako i vozila, veoma su efikasni borci protiv nečistoća, a neka njih su toliko delotvorna da ih bez problema možemo koristiti u obe svrhe.

U nastavku ovog teksta, potrudili smo se da izdvojimo najbolje sredstva za čišćenje kuće i automobila koje verovatno već posedujete. Zato, nastavite sa čitanjem ovog teksta da bi ste ih i saznali. 

Pasta za zube - čisti naše zube, i još po nešto

Kada je reč o versatilnosti svakodnevnih sredstava koje svako od nas poseduje u svom domu pasta za zube se definitivno nalazi na prvom mestu zbog svoje široke primene i efikasnosti kada je reč o čišćenju

Pored toga što održava naš osmeh blistavim i lepim, pasta za zube koriste i mnogi profesionalni čistači jer ovaj proizvod uspešno skida duboke slojeve prljavštine koji se mogu uhvatiti na prednjim i zadnjim svetlima automobila.

Održavanje čistoće u našem automobilu ga održava u optimalnom stanju, što nam u velikoj meri pomaže da se, kada dođe vreme da ga zamenimo ili prodamo, ostvari njegova prodaja po najpovoljnijim cenama, koje će i nama odgovarati.

Zamagljenim svetlima se lako vraća sjaj tako što se zaštitna plastika spoljašnjih svetla na vozilu, nekoliko puta, dobro premaže mešavinom paste za zube i vode i ispere. Ovaj proces treba ponavljati nekoliko dana za redom i ubrzo će se videti veliki napredak

Imajte na umu da zamagljena svetla mogu otežati vidljivost i tako ugroziti vašu bezbednost ali i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Međutim, ova tehnika izbeljivanja svetala, iako je veoma koristna, ne može u temeljno očistiti prljava svetla, već služi samo da im da dodatan sjaj, pa se zato preporučuje da se ova metoda praktikuje tek nakon što najveći sloj prljavštine sa vaših svetala otklonjen.

Lako i efikasno održavanje staklenih površina

Staklene površine u našim domovima se ne razlikuju u velikoj meri od staklenih površina na našim automobilima. Naime, kljuć održavanja čistoće staklenih površina na našem automobilu leži u temeljnosti.

Važno je imati na umu da prozori našeg automobila, pored toga što se mogu zaprljati sa spoljašnje strane, mogu isrpljati i iznutra. Međutim, korišćenje spreja za brisanje staklenog nameštaja vam može pomoći da lako i efikasno održavate staklene površine i na vašem vozilu. 

Sredstva za čišćenje staklenog nameštaja su uglavnom slabijeg intenziteta, ali je njihova cena veoma pristupačna, a ona, takođe, uspešno otklanja sve masne naslage i sa staklenih površina naših vozila. 

Zato, ukoliko vam je potrebno brzinsko čišćenje staklenih površina na vašem automobilu, sredstva za čišćenje staklenog nameštaja pružaju idealno i povoljno rešenje.

Uspešno otklonite rđu uz pomoć limunske i alkoholne kiseline

Rđa, odnosno korozija, određenih delova vozila može biti veoma mukotrpan all i opasan problem. Ona se u najvećoj meri javlja na delovima automobila koji su konstantno izloženi surovim spoljnim uslovima

Srećom, postoji veliki broj stvari koje se mogu naći u svakom domaćinstvu koje sa lakoćom otklanjaju rđu sa skoro svake površine, a evo koje su najefikasnije.

Alkoholno sirće

Alkoholno sirće je najefikasnije, prirodno, sredstvo za otklanjanje rđe koje se može naći u vašem domu. Naročito je efektivno kada je reč o otklanjanju rđe sa manjih predmeta, jer njih možemo ubaciti u posudu punu alkoholnog sirćeta i sačekati da ono učini svoju magiju. 

Nakon 24 sata, sva rđa sa predmeta bi trebalo da ispari, a predmet koji ste ubacili u posudu će izgledati blistavo i sjajno kao da ste ga upravo kupili.

Limunova kiselina

Limunova kiselina je drugo najdelotvornije prirodno sredstvo za skidanje rđe, odmah iza alkoholnog sirćeta. Ukoliko ste se našli u situaciji da, i nakon iscrpljujućeg brisanja, rđa sa određene površine ne može da se skine, pokušajte da je natopite sokom od limuna. 

Visoka koncentracija kiseline koja se nalazi u limunu će posle samo nekoliko sati, zaći duboko u srž rđe i uspešno početi da je razgrađuje što će vam u velikoj meri olakšati čišćenje, jer će i najtvrđi slojevi rđe, ovim putem postati fragilniji. 

Održavanje zadovoljavajućeg nivoa higijene je vrlo jednostavan proces, koji zahteva malo pažnje a donosi brojne prednosti. Kada je reč o automobilima, ali i drugim predmetima, kvalitetna nega će ga održavati u vrhunskom stanju dugo godina. 

Nadamo se da ste, nakon čitanja ovog teksta, saznali nekoliko stavki koje će vam pomoći da na efikasan i lak i način otklonite nečistoće sa vašeg vozila pomoću sredstava koje se mogu naći u svakom domaćinstvu.

Ako želite profesionalno čišćenje kuće, pozivamo vas da pogledate sve naše pakete jednokratnog ili mesečnog čišćenja OVDE!

Postavi komentar