6 načina korišćenja sode bikarbone za koje sigurno nisi čuo

Beli prah koji leči i čisti.

Natrijum bikarbonat, koji se popularno zove soda bikarbona, ima veoma široku primenu u kuvanju, pranju, lečenju… Možemo je nazvati i prahom sa čudotvornim delovanjem, jer je utvrđeno da čak pomaže i u lečenju nekih teških bolesti.

Za tebe smo pripremili 6 neverovatnih načina korišćenja proizvoda koji svi imamo u domaćinstu

Jedna stvar uvek ima više namena. Ako želiš da tvoj dom bude tip top uz organsko čišćenje imaj na umu da ti Uradi-zaradi može pomoći! Angažuj pouzdanu osobu iz svoje najbliže okoline.

#1 Nakit

Soda bikarbona vraća nakitu izgubljen sjaj. Za čišćenje srebra pomoću sode bikarbone biće ti potrebno: 1 kašika sode bikarbone, 1 kašika morske soli, posuda i krpa. Skuvaj vodu i so dok ne prokuva, skloni sa ringle i stavi sodu bikarbonu i nakit. Ostavi da odstoji 15-20 minuta i zatim ga prebriši.

#2 Izbeljivanje zuba

Za neverovatno efikasnu zubnu  pastu za desni koristi smešu od 1 čajne kašićice sode i 1/2 čaše morske soli. Čisti zube uz ovu smešu i učini zube beljima.

#3 Održavanje odeće

Potopi odeću u vodu sa sodom pre pranja u mašini – potpuno će nestati mirisi cigareta. A ako se u odeću uvukao miris benzina ili motornih ulja, stavi garderobu u kesu, pospi sodom i ostavi da odstoji dan ili dva pre pranja. Soda pomaže i u uklanjanju fleka od flomastera.

#4 Izbledele žute površine u kuhinji

Izbledele, požutele površine u kuhinji očistićeš tako što ćeš pomešati četvrtinu šoljice sode i nekoliko šoljica tople vode. Nanesi i ostavi da deluje 15 minuta, a potom oribaj. Kuhinjske površine će ponovno zablistati. Ako želiš pojačano dejstvo, u smesu dodaj malo alkoholnog sirećeta.

#5 Voće i povrće

Prvo potopi voće i povrće u rastvor sode bikarbone. Soda će omekšati vodu i bolje ga oprati. Primetićeš da voće počinje da škripi u tvojim rukama, što je znak da je čisto. Isperi običnom vodom i možeš jesti.

#6 Soda bikarbona u službi lepote

Utrljaj na lice smesu od sode bikarbone i vode, u razmeri  3:1, laganim kružnim pokretima. Na taj način ćeš uraditi blag i efikasan piling lica.

Takođe, soda bikarbona ti može pomoći i da se rešiš bubuljica: napravi pastu od nje i sveže isceđenog limunovog soka, te je periodično nanosi na bubuljicu.

Ona ti može pomoći i da imaš mekšu kožu. Jednostavno je dodaj u toplu kupku i to je to. Pored toga, kada radiš kućni pedikir, dodaj tri kašike sode bikarbone u toplu vodu i tvoja stopala će ti biti veoma zahvalna

Jedna stvar uvek ima više namena. Ako želiš da tvoj dom bude tip top uz organsko čišćenje imaj na umu da ti Uradi-zaradi može pomoći! Angažuj pouzdanu osobu iz svoje najbliže okoline.

Postavi komentar