5 saveta kako da se rešiš neprijatnih mirisa u domaćinstvu

Neprijatni mirisi mogu da učine i najlepši dom neprivlačnim. Pred tobom je 5 saveta kako da se rešiš neprijatnih mirisa iz domaćinsta i postaraš se da tvoj dom uvek bude čist i mirisan.

Redovno bacanje smeća

Često te mrzi da izlaziš iz stana/kuće samo da bi bacio/la smeće? Ostavljaš ga i kažeš sebi “ići ću kasnije do prodavnice/grada pa ću da ga ponesem” i onda zaboraviš. To je jedna velika greška koju svi pravimo, naručito sada u periodu leta, kada toplota podstiče i povećava neprijatne mirise koji dopiru iz kante za otpatke.

Čišćenje frižidera

Dešava ti se da u frižideru nešto prospeš? Ponekad su u pitanju male količine koje i ne primetiš. Problem je u tome što, kada se zatvore vrata frižidera, neprijatan miris se skuplja u unutrašnosti i prilikom sledećeg otvaranja može da dovede do eksplozije neprijatnog mirisa.

Usisavanje tepiha

Trebalo bi jednom mesečno, dubinski, da očistiš i usisaš tepihe. To ćeš postići tako što tepihe prekriješ mešavinom sode bikarbone i etieričnog ulja i ostaviš preko noći. Kada ustaneš – samo ih dobro usisaj i tvoji tepisi će biti čisti i mirisni.

Osveži svoju obuću

Tvoja obuća može da doprinese lošem mirisu u domu. Možeš je preko noći ostaviti napolju da se provetri. Još jedna dobra stvar je da uzmeš sunđer na koji ćeš da nakapaš nekoliko kapi eteričnog ulja (preporučujemo lavandu) i da dobro istrljaš unutrašnjost obuće.

Ustajali miris u ukrasnim jastučnicama

Ukrasne jastučnice se ne prljaju toliko često, ali ustajali miris se može pojaviti. Pranje u mašini ne garantuje potpuno uklanjanje mirisa. Savetujemo ti da ih preko noći ostaviš potopljene u vodi sa dve čaše sirćete, a potom ih opereš u mašini.

Ako želiš da tvoj stan prijatno miriše, a zbog drugih obaveza nemaš dovoljno vremena da se posvetiš održavanju, Uradi-zaradi ti može pomoći. Naruči neki od naših PAKETA za održavanje domaćinstva i uživaj u čistoti i prijatnim mirisima tvog stana.

Postavi komentar