#47 Najmizerniji poslovi koje smo morali da radimo

Sada kada mislimo da smo odrasli, pokušavamo da se setimo šta smo nekad radili a da uopšte nismo voleli, bilo da su nas roditelji naterali, bilo da nas je “život naterao”.
U nastavku ćete saznati koji su to poslovi koje naš tim nikako ne voli i zašto.

mrzim-svoj-posao

#1 Sine moraš u prodavnicu

Pošto sam bio najmlađi u kući, uvek sam bio prvi na tapetu za odlazak u prodavnicu. Cigare i novine! Još mi je teže padalo što to nije bila dnevna rutina već bi me tata poslao iz čista mira u trenucima kad nisam očekivao i taman kad bih se udubio u svoju igricu.

portrait-3163518__340
Sineee!!! Moraš u prodavnicu, nestalo cigara!!! (1)
images

#2 Sve cipele u hodniku ima da se zablistaju

Najmrži posao koji sam radila bilo je čišćenje cipela. Sećam se da me je mama terala da svako veče očistim cipele svim ukućanima. Ovaj posao podrazumevao je i glancanje kožnih cipela kao i pranje krpicom ovih platnenih.
Ono što nisam toliko mrzila ali mi je bilo čudno da radim jeste da češljam rese tepiha u kući. Moja majka je baš perfekcionista, zar ne?
Zato sada radije unajmljujem pomoć u kući.

photo-1462927114214-6956d2fddd4e
pexels-photo-45059
rhodes-316645__340

#3 Punih 8 mašina veša treba peglanje

Uvek ima nešto što nisam volela da radim a morala sam!
Najteže mi je uvek bilo da peglam i slažem stvari posle peglanja. Zato što sam “džaba krečila”.  Zato tako kažem jer svaki put kada se namučim da sve popeglam, što je mučenje, da se razumemo, ja onda napravim još veći problem sa slaganjem u ormar tih istih stvari. Ne znam da složim lepo i sav trud bude upropašćen kada ne mogu da obučem tu stvar koju želim baš tog dana. Ne volim ovaj posao jer je u mom slučaju uzaludan trud.

636705-650-1447700127collage6879891-622x398
sad-woman-ironing-clothing-at-home-9-1146191
lEOk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWVdJN01EQV8vZjQwNTA0MWEzZTE0NWUwNjRlMjdlNWRiNTgwODdiMjUuanBlZ5GTAs0CngCBAAE

#4 Cepaj vozi, cepaj slaži

Čitav život nisam mogao da podnesem to što posle cepanja drva, moram da ih utovaram u kolica i vučem do mesta gde ću da ih slažem. Pošto smo imali šporet na drva, otac je svakog proleća naručivao izmedju 10 i 15 metara.

Drva su nam uvek stizala izrezana u panjeve, a mi smo kasnije morali sekirama da ih cepamo i pripremamo za slaganje. Medjutim kamion koji je služio za transport nikad nije mogao da pridje blizu našeg dvorišta, pa smo kasnije morali da ih prevlačimo u kolicima.

E taj monotoni i dosadni posao koji je stizao na kraju za mene je bio noćna mora, ali nikad nisam imao izbora. Jedino sam mogao drva ostaviti komšijama i da kada dodje zima sedim umotan u planinarsku vreću za spavanje.

pexels-photo-213942
pexels-photo-923167
photo-1528092744838-b91de0a10615

#5 Ko još ne voli da kopa po vrućini?

Mama me je od malena učila osnovnim kućnim poslovima koje bi jedna devojka trebalo da zna.
Pored toga, pošto sam dete sa sela, morala sm mami da pomažem i u obavljanju vanjskih poslova u dvorištu i bašti.
Neki su mi bili vrlo zanimljivi, neki manje, neke nisam volela uopšte. Najteže mi je padalo kada u proleće sve procveta,
počne da buja lišce i trava sa svih stana.
Prolepša se vreme, već bi moglo da se sa drugaricama igra lastiša i vijače, ali ne pre nego što se isplevi trava
i okopaju jagode.

rDVslCD2SWad9hI4gQ0mdQ
basta-jagode
10006_big

#6 Pena parti

Kada ste jedino žensko u porodici, od vas se očekuje da obavljate sve kućne poslove, takav je bio slučaj sa mnom.

Kao maloj, od svih poslova, najteže mi je padalo da perem sudove jer je naša porodica poprilično velika. Zamiliste da bar tri puta dnevno morate oprati gomilu sudova dok se braća igraju loptom, voze bajs ili igraju kompjuterske igrice.

Ni sada, kad sam odrasla, nije se ništa značajno promnilo, mržnja prema sudovima je ostala. Uteha mi je što znam da za detaljnije čišćenje kuhinje mogu zatražiti pomoć od osoba kojih se time bave.

dishes-197_960_720
tableware-237798_960_720
cleanliness-2799459__340

#7 Imamo spas za vas, brisko pas

Brisanje prašine – jedna od neizostavne dnevne obaveze, a ujedno tako zamorne. Uvek mi se činilo da je brisanje prozora, vrata i podova nekako još podnošljivije i brže, ali kada je potrebno prebrisati suvenire, ramove za slike i sitne detalje po kući koje skupljaju prašinu.

Ehhhh, tada nastaje prava katastrofa, naročito ako imate mnogo ukrasa po kući i na policama.

Zato je moj savet svima da sitnice koje baš volie, suvenire sa putovanja, uramljene fotografije itd. čuvajte u vitrini koja ima staklena vrata – tu prašina teško stiže.

stambenih_prostora
Close-up of dust on woman finger taken from wooden table
11mfg3b

Svi imamo neke poslove koje smo uvek i koje ćemo uvek mrzeti.

Pusti da ih uradimo umesto tebe.
Sve što treba da uradiš je da popuniš formu ispod: 




    Lokacija *


    Postavi komentar