#37 Da li postoji zamena za slatkiše?

Odlučili smo da se uhvatimo u koštac sa čuvenim problemom, da li možemo da preživimo bez slatkiša i koje su nam moguće alternative?
Evo šta su rekli članovi našeg tima!

#1 Sladoled bez šećera

(Jelena Tomić)

Mislim da postoji zamena za slatko. Jedna od mojih metoda je domaći sladoled bez šećera. Poprilično se lako pravi, sve što treba su dva sastojka – mleko i voće. Preporučujem jagode ili banane. Ta dva sastojka samo umutite, ostavite preko noći u zamrzivaču i sutradan imate sladoled sa pravim ukusom voća i bez šećera.

#2 Voće

(Jelena Joksimović)

Kada mi se bašbaš jede slatko, što je retkost, pošto više uživam u slanišima, kao zamenu jedem sve vrste voća – jagode, trešnje, banane, narandže. Voće može potpuno da mi utoli želju za slatkim!

#3 Zdrave čokoladice

(Aleksandra Marković)

Kod mene zamena ne postoji. Najbliža verzija pravom slatkom, koju jedem, su barovi od žitarica, badema, meda. Te čokoladice sadrže šećer i zaslađivače, ali manje nego neke druge opcije, pa mi pomažu da preguram dan.

#4 Osoba koja ne voli slatko

(Marija Đorđević)

Definitivno nisam fan šećera, tako da ga retko konzumiram. Mada priznajem, trenutke sreće koje sladokusci dobijaju konzumirajući slatko, ja nadoknađujem cigarama. 🙂

#5 Samo nek’ je slatko

(Stefan Kuljanin)

Ja sam veliki sladokusac i smatram da ne postoji nikakva zamena za slatkiše. Volim sve! Od čokolade, keksića, mafina do bombona. Najviše od svega preferiram domaće torte i kolače, a urmašice pogotovo. Najbolje su kada ih napravi moja baka. Bake su zakon.

#6 Crna Čokolada

(Dragana Jovčić)

Predlažem crnu čokoladu, kao alternativu. Ona mora da sadrži najmanje 50% kakaa, da bi potpala pod “zdravije slatkiše”. Glavni razlog su antioksidanti koji povoljno utiču na ćelije i tkiva u našem organizmu.

#7 Čokolada sa stevijom

(Tanja Rakita)

Trudim se da se hranim što zdravije i ne jedem “junk food”. Slatko mi je uvek predstavljalo problem u ovom pohodu. Ponekad uhvatim sebe, kako se ubeđujem da ako pojedem samo jednu, dve, tri kockice čokolade – to se ne računa. Onda sam otkrila verziju sa stevijom, prirodnim zaslađivačem i to mi znatno pomaže kada imam “napade slatkog”.

#8 Čoko oranž i kafa

(Dušan Cemović)

U pokušajima da odustanem od slatkog, razmatrao sam opcije slatkiša sa zaslađivačima. Međutim, slatkiši i sokovi koji imaju veštačke zaslađivače mi deluju slađi nego oni sa običnim šećerom – što nije od velike pomoći pri odvikavanju. 🙂 U slučaju da mi se prispava na poslu ili imam želju da se zasladim posle ručka, volim da pojedem čoko oranž sa stevijom (koji se prodaje po svim radnjama zdrave hrane). U ostalim slučajevima – pijem kafu 🙂

 

 

U slučaju da posle ovog teksta i dalje nisi zamrzeo slatkiše, evo pravog EVENTA za tebe.

Ako želiš da se posvetiš sebi, ishrani, zdravom životu i da budeš fokusiran, možeš preko nas da rezervišeš PREMIUM uslugu čišćenja kuće i da obezbediš sebi siguran ugođaj i udobnost kod kuće – jer sve kreće odatle. Prijatan vikend, pun slatkiša, želi ti Uradi-zaradi tim.

Postavi komentar