#30 Prirodni načini za negu kose i kože

Smučili su ti se kozmetički proizvodi puni hemije, za koje ne znaš da li više štete ili koriste? Želiš da neguješ kosu i kožu na što prirodniji način? Ženski deo Uradi-zaradi tima ima predloge za tebe. 🙂

Piling za lice i telo

(Tanja Rakita)

 

Kukuruzno brašno (ili šećer) pomešaj sa uljem koje tvojoj koži najviše prija (maslinovo, kokosovo, orahovo…) i piling je gotov! Možeš napraviti veću količinu pa ga upotrebiti i za telo. Jednostavno i efikasno!

Maska za kosu

(Selena Vulović)

 

Nekoliko puta mesečno, pre pranja, držim ovu masku na kosi nekoliko sati. Maska se pravi od maslinovog ulja, zumanca, ricinusovog ulja i AD kapi. Najbolji način da izneguješ ispucale krajeve i beživotnu kosu.

Kafa

(Bojana Jaglica)

 

Ako imaš problem sa suvom ili nečistom kožom, kada popiješ kafu, uzmi talog od kafe, utrljaj ga na lice, ostavi 5 minuta i isperi! Kafa je antioksidans i povećava protok krvi, tako da će ti lice prodisati posle maske.

Kokosovo ulje i med

(Milena Ćirković)

 

Omiljena maska za kosu mi je maska sa kokosovim uljem i medom. Pomešaj dve kafene kašičice meda i kokosovog ulja, kad dobiješ sjedinjenu masu, nanesi na kosu i teme, ostavi da deluje 30 minuta i nakon toga operi kosu. Proces ponovi jednom nedeljno. Kokosovo ulje osvežava kožu glave, a med donosi sjaj i sprečava lomljene krajeva.

Sjaj u kosi

(Dragana Jovčić)

 

Za sjajnu kosu preporučujem da nakon oprane kose staviš na kosu mešavinu jabukovog sirćeta i vode, nakon toga lepo isperi. Kada osušiš kosu nestaće miris sirćeta!

Cocoa

(Jelena Joksimović)

 

Od kad je moja sestra, inače po struci farmaceut, pokrenula svoju liniju prirodnih proizvoda za negu lica i tela koristim samo njih. Imam osetljivu kožu i teško mi je da pronađem kreme koje mi odgovaraju. U ovom slučaju znam da je sastav 100% prirodan, pa više nemam problema sa neprijatnim iznenađenjima vezanim za sastojke.
Možeš je naći na instagramu @cocoa_cosmetic i isprobati kremice 🙂

Belance za lice

(Dragana Gordić)

 

Ako želiš odjednom hidrataciju i anti-age tretman, jedno jaje ti može pomoći! Prvo na lice stavi belance i preko papirnu maramicu (najtanji sloj). Ostavi dok se osuši a nakon toga u jednom potezu skini masku. Sledeći korak je žumance – njega isperi posle 15-ak minuta i lice će ti blistati.

Ukoliko želiš da se više vremena posvetiš sebi, imaj na umu da ti Uradi-zaradi može takođe pomoći! Angažuj pouzdanu i pedantnu osobu za mesečno čišćenje stana i rastereti se.

Postavi komentar