#26 Aplikacije koje olakšavaju život

Uradi-zaradi tim ima predloge korisnih aplikacija koje će ti pomoći da organizuješ svoje vreme na što produktivniji način, aplikacije koje će ti rešiti neke probleme ili ti pružiti potrebne informacije.

Moovit

(Selena Vulović)

 

Ukoliko ideš na neku nepoznatu adresu Moovit aplikacija je pravi izbor za tebe. Moovit je besplatni planer za gradski prevoz, koji pruža najbolje rute do bilo kog mesta u gradu. Pretraži željenu adresu i videćeš opciju prevoza i detaljna uputstva do lokacije (kombinujući neka ili sva prevozna sredstva).

Health 

(Tanja Rakita)

 

Health – aplikacija koja meri broj koraka, pređenu kilometražu i broj spratova koji su pređeni pešaka. Postoje statistike na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou. Imajući na umu da nisam sportski tip, ova aplikacija mi mnogo znači jer me podseća da ipak provodim dovoljno vremena šetajući i da nema potreba za panikom jer ne idem u teretanu 🙂

Nail Biting

(Jelena Joksimović)

 

Grickala sam nokte od 5. godine i već je došlo vreme kada sam pomislila da nikad neću prestati. Sve sam probala, od lakova sa groznim ukusom do stavljanja gela, sedenja na rukama…
Na kraju sam, verovali ili ne, uspela sam da se rešim ove navike pomoću mobilne aplikacije. Nail Biting ne zabranjuje grickanje noktiju ali je važno da redovno beležiš kada to radiš. Svaki put kad pomisliš da prineseš ruku ustima ili kreneš da grickaš nokte – unesi u aplikaciju. Ona zatim nudi statistiku koja budi svest o tvojoj navici. Na kraju, uvidom u statistiku i osvešćivanjem, grickanje polako prestaje.

Car:go 

(Bojana Jaglica)

 

Car:go ti može omogućiti vožnju koja je brza, jednostavna i prijatna. Vozila stižu u kratkom roku na lokaciju koju ubeležiš u aplikaciji, dostupna je tačna procena vremena za koliko vozilo stiže, kao i procena cene unapred. Poručivanje je veoma jednostavno a plaćanje se vrši online. Nema više raspravljanja sa dispečerom, čekanja kusura i raspričanih vozača.

 

Shazam 

(Mia Bevenja)

 

Kada sam u kafiću ili u klubu i čujem neku dobru pesmu koju ne znam, obavezno uključim Shazam i za nekoliko sekundi mi se pojavi naziv pesme i link. Ostane sačuvana u aplikaciji i kasnije kada želim da slušam tu pesmu lako je pronađem. Najbolja stvar je što može da se koristi i bez interneta, pa kada uključiš internet pisaće koja je pesma bila pretraživana.

Sleep cycle 

(Dragana Jovčić)

 

Sleep cycle je aplikacija koja analizira tvoj san i omogućava buđenje u najboljem momentu. Postavim alarm između 7:00 i 7:30 a on me probudi u periodu kada sam najbudnija i buđenje prihvatim bolje 🙂

Google keep 

(Dušan Cemović)

 

Google keep je aplikacija koja pomaže pri organizaciji a funkcioniše poput beležnica. Informacije mogu da se struktuiraju kao sticky notes, običan tekst ili lista “u crticama” ili tačkicama. U svakoj belešci mogu da se ubacuju slike, video i zvučni zapisi. Ono što mi je takođe važno jeste povezanost sa google nalogom odakle  vuče dodatne informacije.

Donesi.com

(Dragana Gordić)

 

Donesi.com aplikacija mi omogućava da naručim hrana samo jednim klikom. Izbor različitih kuhinja je veliki i novi restorani se dodaju redovno. Najviše volim subotom da naručim omiljeno jelo koje brzo stigne – nema kuvanja već samo uživancija 🙂

Nadamo se da će ti neke od ovih aplikacija značiti i da će ti olakšati svakodnevicu.

Ukoliko želiš da slobodno vreme provodiš kvalitetno, imaj na umu da ti Uradi-zaradi može takođe pomoći! Angažuj pouzdanu osobu iz svoje najbliže okoline i rastereti se.

Postavi komentar