#24 Kako smanjiti upotrebu mobilnog telefona?

Da li se i ti osećaš kao da ne možeš bez telefona, a želeo/la bi da to vreme provedeš na bolji način, baveći se aktivnostima koje voliš?

Uradi-zaradi tim ima nekoliko predloga kako da smanjiš upotrebu mobilnog telefona.

Set daily reminder – Instagram

(Tanja Rakita)

 

Instagram ima opciju podešavanja podsetnika koji će te obavestiti da je premašena  prethodno postavljena granicu – za dnevnu upotrebu aplikacije. Obaveštenje koje te podseća da je dosta bilo Insta slika za danas 😀

Ostavite telefon da se puni u drugoj sobi

(Bojana Jaglica)

 

Ostavite telefon u drugoj sobi čak ili na drugom spratu, dok učite ili radite i zaboravićete na njega.

 



		

Ugasite internet

(Dragana Jovčić)

 

Gasim internet ujutru i uveče, a tokom dana se odvikavam od telefona tako što se trudim da stalno radim nešto. Na poslu sam poprilično zauzeta, a u slobodno vreme učim neke nove stvari, čitam, kuvam, šetam i na taj način smanjujem potrebu za telefonom.

Odlazak na fizičku aktivnost

(Selena Vulović)

 

Kada idem na trening, mobilni ostavim kod kuće. To su mojih sat vremena dnevno kada odmaram oči od telefona. Definitivno se bolje fokusiram na trening bez stalne zvonjave. 🙂

Ne nosim telefon kada izlazim sa društvom

(Jelena Joksimović)

 

Dosta posla mogu da odradim preko mobilnog telefona, pa mogu reći da sam postala pravi zavisnik. Počelo je da mi smeta kada sam stalno na telefonu, pa kada idem sa društvom ponekad uopšte ne nosim telefon sa sobom ili ga ne vadim iz torbe. Jedino fizičko odsustvo telefona može da me spreči da ga koristim.

Obrišite društvene mreže

(Mia Bevenja)

 

Najviše vremena provodim na društvenim mrežama, a kada želim da umanjim upotrebu telefona obrišem društvene mreže na nekoliko dana.

Ne koristim telefon kao alarm za buđenje

(Dragana Gordić)

 

Pošto sam imala naviku da noću koristim mobilni, počela sam da ga isključujem uveče, a kao zamenu za alarm sam kupila budilnik!

Isključite obaveštenja na društvenim mrežima

(Dušan Cemović)

 

Kada sam na poslu, isključim obaveštenja na društvenim mrežama, pa tek na kraju radnog vremena proveravam šta mi je stiglo. Na taj način bolje radim posao i ne opterećujem se notifikacijama.

Ovo su bili neki predlozi koji ti mogu pomoći u smanjenju korišćenja mobilnog telefona. Ukoliko želiš da slobodno vreme provodiš kvalitetno, imaj na umu da ti Uradi-zaradi može pomoći. Angažuj pouzdanu osobu iz svoje najbliže okoline i rastereti se.

Postavi komentar