Jesenji majstorluci

Jesen je kalendarski (srećom, ne i temperaturno) počela i svi već polako razmišljamo o hladnim danima koji će uskoro doći. Dok ti dani zaista ne stignu i dok ne budemo morali da uključujemo grejanje u stanovima, valjalo bi da pripremite svoj dom za predstojeću zimu. Možda da proverite da li peć radi kako treba, da li prozori i vrata na terasi dobro dihtuju, da li treba pustiti vazduh iz radijatora…
Neke od ovih stvari sigurno možete i sami da uradite, a za neke možda ne bi bilo loše da pozovete majstora. Uradi-zaradi nudi veliki broj ljudi sa iskustvom u ovakvim zadacima. Oni bi vam sigurno pomogli da pripremite stan za zimu koja nas čeka.

  1. Grejači na TA peći

Prvo i osnovno, što bi rekli naši stari, jeste da se proveri peć. Da li rade svi grejači, da li možda neki deo treba da se zameni, da li (u zavisnosti koji je model) treba nešto da se podmaže ili dotegne.

Prosečna cena za ovakve zadatke na našem sajtu je oko 1000 dinara, što nije tako mnogo, obzirom da peć treba da radi celu zimu.

    2. Izolacija

Da li vrata na terasi i prozori dobro dihtuju? Da li je u kutijama od roletni dobra izolacija? O ovim stvarima često i ne razmišljamo, a upravo od izolacije zavisi kolika će nam biti potrošnja tokom zime. Slabija izolacija – hladniji stan – jače grejanje – veća potrošnja.

Računica je jasna, izolaciju bi valjalo srediti pre zimskih dana. Za ovakve polsove na našem sajtu mogu se naći majstori po ceni od oko 1500 dinara pa naviše.

    3. Čišćenje dvorišta i skupljanje opalog lišća

Ukoliko živite u kući, pored svega ovoga postoji još jedna stvar koju treba odraditi: čišćenje dvorišta i skupljanje opalog lišća.

Da bi dvorište bilo čištije tokom zime i spremno dočekalo proleće treba izdvojiti od 300 dinara po satu pa naviše, zavisi od veličine dvorišta.

Kako vi pripremate svoj dom pred zimu? Da li pored ovoga ima još neki zadatak koji radite ili angažujete nekog? Ako smo nešto slučajno propustili, pišite nam, pa da i to dodamo u našu ponudu .

Postavi komentar