David i Luka: ozbiljna „profesionalno-neozbiljna“ priča

Sigurno ste primetili nove ikonice na uradi-zaradi.rs koje prikazuju kategorije dostave i kuvanja koje kod nas možete da pronađete. Ukoliko niste, pogledajte ih. Cool su, zar ne? E, pa njih su napravili momci iz studija Sprinklesoft. To su David Ugarković (21) i Luka Živanović (22). I napravili su jedan zanimljiv sajt (sprinklesoft.net) na kome svima koji žele da vide pokazuju šta znaju da rade: dizajn i programiranje.

David i Luka su, u slobodno vreme, naši izvršioci. Od početka su uz Uradi-zaradi, kažu da im se dopada ideja i da su našli efikasan način da zarade dodatno. Nahvalili su nas još, pa nam se na trenutak učinilo da smo strašno super . Mi se trudimo da budemo super, ali…nekad nam uspe, nekad ne. 🙂
Šalu na stranu i da se vratimo na priču o ovoj dvojici.

David je dizajner koji se bavi grafičkim, interface (UI), user experience (UX) i frontend dizajnom. Luka je diplomirao na Matematičkom fakultetu i radi kao full stack developer.

Njih dvojica su se upoznali još u srednjoj školi a sada završavaju fakultete. Više iz šale nego iz zbilje, krenuli su da rade zajedno, odnosno rešili su da ponude ljudima kompletnu uslugu, pravljenje sajta + dizajn. U početku nisu baš to shvatili mnogo ozbiljno, pa nisu mnogo imali posla i bili su odustali od svoje priče. Na sreću, nisu odustali skroz, pa su se posle nekog vremena (i, kako oni kažu, dosta popijenih piva) pokrenuli „firmu“ u kojoj i danas rade.

Kažu za sebe da su entuzijasti, da vole da uživaju u svemu što rade. Ne vole monotoniju i zbog toga se trude da pokažu svoje „profesionalno – neozbiljno“ lice. Vode se idejom da je i u poslu moguće održati veselu liniju rada i da je sa njom sve lakše postići. A da je ovo moguće, pokazuju i uspesima na profesionalnom planu. Luka je učestvovao na međunarodnom hakatonu u Atini i osvojio je drugo mesto. Trenutno radi na jednom projektu za Evrobanku.

David je sa druge strane privukao pažnju „onima preko bare“, pa sada radi za američku kompaniju CuddleClones kao dizajner. Tako da im se ovakav neozbiljnoozbiljni pristup, izgleda, isplatio.

Rekli su nam da ih je Uradi-zaradi privukao zbog toga što su prepoznali jednostavan način da dodatno zarade, a da pritom i pomognu nekome. Takođe, naša platforma im je pružila priliku da rade sa običnim ljudima, dakle sa fizičkim licima, a to više vole nego da rad sa firmama i, na primer, sa zadrugama. Pored toga, odlučili su i da iskoriste naš sajt i u drugom smeru: sada i oni preko Uradi-zaradi traže ljude da im pomognu oko nekih poslova.

Ovi momci su od početka uz nas i velika su nam podrška. Sa njima je bukvalno divota
sarađivati. A mi smo srećni što u Uradi-zaradi zajednici ima mnogo ljudi kao što su David i Luka.

Postavi komentar