Da li unajmljivanje kućne pomoćnice može spasiti vaš brak?

U braku ste. Verovatno oboje radite i imate decu koja su još uvek mala da bi pomagala u kući, ili suviše odrasla da bi imala vremena za to. U svakom slučaju, čišćenje stana nije broj jedan na listi prioriteta vaših ukućana.

Ako na ovo dodamo da su kućne obaveze verovatno nejednako raspodeljene ili ne postoji pravilo ko je na redu da očisti wc šolju, opere sudove ili pospremi odeću, niti ko je odgovoran za nered i nečistoću, stvari definitivno postaju komplikovane.

Živahna deca, kućni ljubimci, gosti i vaša preokupiranost drugim poslovima su samo šlag na torti u vašoj situaciji.

Najpre, svi ukućani treba da se slože oko toga da postoji problem oko nereda u kući. Priznajte da nikome nije udobno da sedi u prljavom, a ako niko ne želi da preuzme na sebe ovaj posao, ne može zahtevati ni od drugih ukućana da to rade. Zato se unajmljivanje kućne pomoćnice može razmotriti kao rešenje.

Svi ukućani treba da ulože deo novca za ovu uslugu, koliko je ko u mogućnosti. Ulog ne mora da bude isključivo finansijski, deca mogu da doprinesu tako što će uraditi nešto što može biti od koristi svima, na primer izvoditi ljubimca u šetnju svaki dan.

Kućnu pomoćnicu možete unajmiti za čišćenje, peglanje, kuvanje, brigu o cveću, radove u dvorištu itd. Možete je unajmiti koliko god puta želite i za bilo koji posao u domaćinstvu. Sav haos koji vas izluđuje i dovodi do toga da se raspravljate sa partnerom i ukućanima, može nestati da i ne primetite. Zamislite čistu kuću svaki dan, zar ne zvuči obećavajuće za vaš brak?

Sigurno zvuči kao problem manje.

Unajmljivanje ovakve pomoći u kući i dvorištu kod nas nije toliko skupo, u poređenju sa problemima koji nastaju ukoliko nemate kućnu pomoćnicu. Na www.uradi-zaradi.rs možete naći pouzdanu osobu za brigu o vašem domaćinstvu po ceni od 300-700 dinara po satu.

Naravno, ovakva usluga nije za one koji se osećaju sigurno jedino kada oni sami sve pospreme i očiste, kao ni za ljude koji nemaju dovoljno novca da je priušte.

Postavi komentar