#36 Aplikacije i sajtovi za lakše putovanje

Kako da organizuješ udobno putovanje, a da se ne nerviraš oko organizacije ili novca?

 

#1 HERE we go– Mapa i navigacioni sistem

 

Kada putujem u bilo koji grad, uvek prethodno instaliram Here We Go aplikaciju. Laka je za korišćenje – sve što treba da uradiš jeste da skineš mapu zemlje u koju putuješ i onda u offline-u možeš pratiti gde se nalaziš. Super je, tačna i u momentima dosade dok putuješ možeš da bleneš u tačkicu koja se pomera po mapi. Takođe mi je pomogla prošle godine u snalaženju po Kritu.

 

#2 BlaBlaCar– Deljenje prevoza na putovanjima

(Tanja Rakita)

 BlaBlaCar sam koristila dva puta. Prvi put sam išla u Mađarsku a drugi put u Hrvatsku. Ono što volim kod ove aplikacije je što me košta manje od (mini)busa, a pritom je putovanje kolima mnogo komfornije. Takođe, sviđa mi se to što korišćenjem BBC-a mogu da upoznam dosta novih ljudi pa mi u razgovoru put brže prođe.

 

#3 Google Flights– Online pretraga i bukiranje letova

Obožavam let avionom. Volim da sedim do prozora i da gledam u naselja, prirodu i oblake – pravo uživanje. Prednost Google Flights-a je u tome što mi pruža mogućnost da sama odredim datum polaska kao i datum povratka.

#4 Trivago– Idealan hotel i idealna cena

Volim hotele i bezbrižnost koju onu donose. Problem je u tome što često cene budu više nego što moj džep može da priušti. Sa Trivagom imam pristup najvećoj bazi hotela, uz mogućnost da poredim cene i koristim popuste što je više nego korisno.

#5 Skyscanner– Sve na jednom mestu

Trudim se da putujem što više, ali zbog obaveza na poslu nemam vremena da pretražujem sajtove. Skyscanner ima sve što mi treba na jednom mestu. Od prevoza do smeštaja, plus mi pruža mogućnost da ukoliko ne znam gde bih putovala, pretražim sve letove u narednih mesec dana i ponudi mi sve destinacije, a meni samo ostaje da odaberem pravu. Koristila sam ga za put u Italiju i bilo je fenomenalno.

#6 Airbnb– Najveća baza privatnog smeštaja

Pomalo sam paranoičan kada idem u nepoznat grad pa mi se dopada mogućnost informisanja od osobe koja u tom gradu živi. Čini da se osetim sigurnije. Zato biram privatne smeštaje kada putujem i razgovor sa domaćinom nikad ne preskačem. Preko Airbnb sam našao smeštaj u Amsterdamu, koji se nalazio na minut od stanice metroa, za neverovatnih 15 eura po noći. Dok sam u Pragu našao smeštaj za 11 eura u samom centru.

 

Komentari

  • Sladjana

    23/09/2019

    Iz Srbije sam,bila sam u Hrvatskoj mesec dana turistički,,dva meseca radnu dozvolu imala,došla sam pre 20dana .Da li mogu sada da putujem kod prijateljice u Holandiju da iskoristim ti 60dana turistički?Koja je procedura?

    reply

Postavi komentar