#20 A kada padne sneg…

Ove godine zima je kasno počela, ali snažno. Činjenica da sneg neprestano pada u ljudima budi drugačije raspoloženje, neki su presrećni dok ga drugi proklinju. Ove nedelje tim Uradi-zaradi vam priča kako volimo da provodimo vreme kada kroz prozor vidimo samo snežni pokrivač.

Za čisti dom gde želis da se ušuškaš i osećaš prijatno – naruči neki od Uradi-zaradi mesečnih paketa za održavanje kuće.

Ne izlazim iz kuće i kuvam

(Dragana Arnautović)

Ja sam od onih koji ne vole zimu. Sneg volim da gledam samo kroz prozor, tako da kada pada ja uvek radim nešto po kući. Obično kuvam i iznenadim porodicu, pa kada se vrate kući dočekam ih sa toplim jelom.

Kuvano vino

(Jelena Joksimović)

Najlepši osećaj za mene je piti kuvano vino u nekom pabu sa društvom, dok napolju padaju krupne pahulje. Zvuči čudno ali zima mi je omiljeno godišnje doba.

Kuvana rakija uz dobru seriju

(Dragana Jovčić)

Volim sneg i njegovu belinu a pogotovu kada sam u toplom i posmatram kroz prozor. Dok sneg pada i to najčešće uveče, obično pijem kuvanu rakiju jer ona mi daje dodatnu toplinu. Obično zimi odgledam dosta filmova ali u toku dana mi serije ulepšavaju dan ukoliko odmaram. Razmišljam o svojim koracima dalje jer tada najbolje sagledavam svakodnevni život.

Društvene igre

(Tanja Rakita)

Kada je napolju minus i mrzi nas sa idemo bilo gde često se okupimo i bacamo se na igranje asocijacija (ili drugih društvenih igara). Što smešnije i neobičnije reči ubacimo, objašnjavanje je zabavnije! Isprobajte 🙂

Sankanje i grudvanje

(Dušan Cemović)

Kada padne sneg obradujem mu se kao nekada. I dalje volim da odem sa društvom na sankanje i grudvanje. Vrati me u neke lepe bezbrižne dane, a i dobro se zabavimo. Posle obavezno sednemo na čaj, kuvano vino ili rakiju.

Šetnja psa

(Mia Bevenja)

Kada padne sneg ljudi obično izvedu svog psa ispred zgrade na 5 minuta i vraćaju se u svoj topli dom. A meni to omiljena aktivnost tokom dana. Volim da ga odvedem u Košutnjak i da se igramo dok nam ne postane hladno. On uživa u snegu,voli da hvata bele loptice koje netsanu kada padnu na zemlju. Zanimljivo mi da ga gledam kako se svaki put zbuni. 🙂

Bioskop

(Bojana Jaglica)

Volim da idem u bioskop a posebno kada padne sneg. Volim da gledam filmove posebno u zimskom periodu, ali ne i da sedim non stop kod kuće, tako da je biokop moje idealno mesto u ovakvim danima.

Kućna atmosfera

(Jana Obradović)

Prezirem sneg i svaki put jedva čekam da se potpuno otopi. U tim danima se uvučem u kuću i izlazim samo kada moram negde. Kućna druženja, filmovi, serije i knjige su ono me tih dana ispunjava.

Za čisti dom gde želis da se ušuškaš i provedeš ove hladne dane naruči neki od Uradi-zaradi mesečnih paketa za održavanje kuće.

Piši u komentaru koja je tvoja omiljena aktivnost kada padne sneg 🙂

Postavi komentar